Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης - Θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης - Θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό
 

Σε έναν μήνα έληγε το 18μηνο της προφυλάκισης του σταθμάρχη της τραγωδίας των Τεμπών. Γιατί δεν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Τον δρόμο της αποφυλάκισης πήρε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια μόνος του τη μοιραία νύχτα του τραγικού πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης είχε προφυλακιστεί πριν 17 μήνες και τον Σεπτέμβριο συμπληρωνόταν το 18μηνο, δηλαδή το ανώτερο όριο προφυλάκισης.

Όπως μετέδωσε το OPEN το πρωί της Πέμπτης (1/8), ο δικηγόρος του σταθμάρχη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και ο εισαγγελέας πρότεινε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με κατ' οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτής έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο σταθμάρχης Λάρισας να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο σκεπτικό για την αποφυλάκιση κρίθηκε πως ο σταθμάρχης δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σε βάρος του δεν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο γιατί ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν θα μπορούσε να το πληρώσει, σύμφωνα πάντα με το OPEN.

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν στο κανάλι πως η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα ξεκινήσει το 2025.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμάρχης ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας και φέρεται εργαζόταν σε δουλειά γραφείου στο σωφρονιστικό κατάστημα, σύμφωνα με το onlarissa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)