Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Super League: Πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα – Οι ώρες και τα κανάλια μετάδοσης στην 1η αγωνιστική

 

Super League: Πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα – Οι ώρες και τα κανάλια μετάδοσης στην 1η αγωνιστική


Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League, τα πλέι οφ του οποίου θα διεξαχθούν με διαφορετικό τρόπο.


Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν αρχίζει στην Ελλάδα με την πρεμιέρα της Super League, η οποία θα γίνει το Σάββατο (17/8), με δύο αναμετρήσεις και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (19/8).

Μάλιστα, στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, συμμετέχουν 14 ομάδες. Ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή παρότι προέρχεται από έναν πικρό αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League από τη σουηδική Μάλμε.

Φυσικά, διεκδικητές του τίτλου αναμένεται να είναι η ΑΕΚ που είπε «αντίο» στην Ευρώπη από τις 15 Αυγούστου, καθώς αποκλείστηκε από την αρμενική Νόα στο πλαίσιο των προκριματικών του Conference League. Σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συνεχίσει την πορεία του και ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στην Ολλανδία για τα προκριματικά του Europa League μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Ακόμα, ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το Conference League της περσινής σεζόν, πέρα από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, φέτος θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στη League Phase του Europa League.

Ακόμα, στη Super League για τη νέα σεζόν προβιβάστηκαν ο Λεβαδειακός και η Athens Kallithea, ενώ υποβιβάστηκαν η Κηφισιά και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι αλλαγές στα πλέι οφ της Super League

Επισημαίνεται ότι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League αλλάζει από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς θα υπάρξουν δύο γκρουπ ομάδων που θα μετέχουν στα πλέι οφ – το πρώτο για τις θέσεις 1 έως 4 και το δεύτερο για τους συλλόγους που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η έως την 8η, με διαίρεση διά δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου στη δεύτερη περίπτωση. Παράλληλα, τα πλέι άουτ αφορούν πλέον στις ομάδες που θα καταταχθούν στην κανονική περίοδο από την 9η έως τη 14η θέση.

Ακόμα, από το πρωτάθλημα της Super League θα δοθούν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια, ως ακολούθως:

  • Ο πρωταθλητής θα εκκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και από το μονοπάτι των πρωταθλητών

  • Η δεύτερη ομάδα στην τελική κατάταξη θα αρχίσει, επίσης, από τον 2ο προκριματικό του Champions League, αλλά από το μονοπάτι μη πρωταθλητών

  • Ο κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

  • H τρίτη και η τέταρτη ομάδα στην τελική κατάταξη θα αρχίσου τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους αμφότερες από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League

Υπενθυμίζεται, ακόμα, πως η ομάδα που θα καταταγεί πρώτη στα πλέι οφ για τις θέσεις 5 έως 8, θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, υπό την προϋπόθεση ότι ο κυπελλούχος Ελλάδας θα έχει κατοχυρώσει την ευρωπαϊκή παρουσία του μέσω του πρωταθλήματος της Super League.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17 Αυγούστου

  • 20:00 Βόλος – Ολυμπιακός (COSMOTE SPORTS 1 HD)

  • 20:00 ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (NOVA SPORTS PRIME)

Κυριακή 18 Αυγούστου

  • 19:00 Λεβαδειακός – Athens Kallithea (NOVA SPORTS 2)

  • 20:00 Παναθηναϊκός – Αστέρας AKTOR (COSMOTE SPORTS 2 HD)

  • 20:30 Ατρόμητος – Άρης (NOVA SPORTS PRIME)

  • 22:00 ΑΕΚ – ΟΦΗ (COSMOTE SPORTS 1 HD)

Δευτέρα 19 Αυγούστου

  • 21:00 Παναιτωλικός – Λαμία (COSMOTE SPORTS 1 HD)

Super League, Super League Πρόγραμμα, Super League 1η Αγωνιστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)