Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Άγνωστες-γνωστές αιτίες


«Εξετράπη της πορείας του για άγνωστη αιτία…» Και αυτή η είδηση για το θέρισμα μιας οικογένειας στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης έκλεινε με το κλισέ-σφραγίδα που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ανάλογα ρεπορτάζ: «Για άγνωστη αιτία». Έστω και αν στη συγκεκριμένη είδηση υπήρχε και η αιτία: «Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ». Και παρέσυρε έναν νεαρό μπαμπά, μια νεαρή μαμά με το έμβρυο που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης και ένα παιδί δύο ετών.

Οι γονείς πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, το παιδί λιγότερο αλλά με ένα τεράστιο ψυχικό τραύμα που, πιθανόν, θα το σημαδεύει σε όλη του τη ζωή. Και αυτό γιατί ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από τον δρόμο του για γνωστή-άγνωστη αιτία και ΣΚΟΤΩΣΕ. Όχι από αμέλεια, όχι από απροσεξία, όχι από κακή τύχη, αλλά γιατί κάποιος συνειδητά οδηγούσε «υπό την επήρεια αλκοόλ» αδιαφορώντας για τις ζωές των ψυχών που θα συναντούσε στον δρόμο του. Όπως ακριβώς είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια κάπου όταν αυτοκίνητο είχε παρασύρει γιαγιά και εγγονάκι (ενός έτους) για γνωστή-άγνωστη αιτία: γιατί ο οδηγός ήταν πιωμένος. Και τους ΣΚΟΤΩΣΕ...

Οι θάνατοι στους δρόμους για «άγνωστες αιτίες» είναι συχνοί, σχεδόν καθημερινοί. Ειδικά αυτές τις ημέρες ξυπνάμε το πρωί και διαβάζουμε για τους νεκρούς της προηγούμενης νύχτας. Μαθαίνουμε για κατά κανόνα νέους ανθρώπους που ταξίδεψαν στον άλλο κόσμο, συνήθως με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε τέσσερις ή σε δυο ρόδες. Όταν όλοι, αρχές και πολίτες, ξέρουμε τις αιτίες του κακού. Και δεν τις ξεριζώνουμε.

@@@@@
harddog.sport@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)