Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Στις 14:00 ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Ρώσων στο Μπρεστ

Στις 14:00 ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Ρώσων στο Μπρεστ

 

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ανέφερε πως στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας. 


Επιβεβαίωσε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αποστολής στη Λευκορωσία, ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο θα γίνουν στις 15:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

Οι συνομιλίες θα γίνουν σε έδαφος Λευκορωσίας, όπως αναφέρει και ο Independent του Κιέβου, αλλά κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Εκεί βρίσκεται το Μπρεστ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα φιλοξενηθούν οι σχετικές συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Το Σπίτι του Κυνηγού»: Το γεμάτο συμβολισμούς ξενοδοχείο για τις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι συνομιλίες θα γίνουν στο Μπρεστ, το πιθανότερο είναι ότι αυτές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Το Σπίτι του Κυνηγού».

«Το Σπίτι του Κυνηγού» (Belovezhskaya Pushcha) είναι ένα ιστορικό κτήριο. Είναι το ξενοδοχείο όπου υπεγράφη στις 26 Δεκεμβρίου 1991 η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτήθηκε, δίνοντας ένα τέλος στην ΕΣΣΔ, οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας δεν είχαν πολλές επιλογές. Οι τρεις άνδρες είχαν υπογράψει μια συνθήκη 17 ημέρες νωρίτερα για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης – μια βαρυσήμαντη απόφαση που φαίνεται να ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός.

Ήταν αποτέλεσμα της διακήρυξης 142-Н του Ανωτάτου Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης. Η διακήρυξη επιβεβαίωσε την ανεξαρτησία των πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών και ίδρυσε την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), παρόλο που πέντε από τους υπογράφοντες το επικύρωσαν πολύ αργότερα ή δεν το έκαναν καθόλου. Την προηγούμενη μέρα, ο πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο όγδοος και τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, παραιτήθηκε και έδωσε τις εξουσίες του – συμπεριλαμβανομένων των κωδικών εκτόξευσης των Σοβιετικών πυρηνικών πυραύλων – στον Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν.

Εκείνο το βράδυ, στις 7:32 μ.μ. η σοβιετική σημαία υπεστάλη από το Κρεμλίνο για τελευταία φορά και αντικαταστάθηκε με την προεπαναστατική Ρωσική σημαία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)