Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Με ένα μέτρο λιγότερο βρίσκει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους η Καθαρά Δευτέρα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, από το Σάββατο 5 Μαρτίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Έτσι, οι πολίτες είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι θα πετάξουν τον χαρταετό με μία ανάσα ελευθερίας. Τι θα ισχύει όμως για την εστίαση;

Ωστόσο, παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Οι περιορισμοί όμως κατά της πανδημίας του κορονοϊού παραμένουν και θα ισχύουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα, με τους ανεμβολίαστους να έχουν μπλόκο στο εσωτερικό της εστίασης.

Τα μέτρα που ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα:

Μάσκα: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας.

Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΤΕΛ, ενώ για το ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο δεν έχει ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα μάσκας υψηλής προστασίας.

Εστίαση: Στους κλειστούς χώρους της εστίασης συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)