Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ανέβαλε για άλλη μια φορά τις συνομιλίες λέει ο Λαβρόφ, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, απαντά ο Ζελένσκι

 Σε ανακοινώσεις προχώρησε και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σερκέϊ Λαβρόφ, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι συνομιλίες με το Κίεβο έχουν αναβληθεί. Ο Ζελένσκι με διάγγελμα του δηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο την ελευθερία μας.

 Τρείς ομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή. Η μια αφορά τη συνέντευξη τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη δίνετε από τον Λαβρόφ ο οποίος δήλωσε οτι οι συνομιλίες με το Κίεβο έχουν αναβληθεί

«Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναλάβει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον, ανέφερε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η «ρωσική επιχείρηση» -όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή στην Ουκρανία- έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως «δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει μία ουκρανική απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

«Δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης, αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας τις οποίες έχουν διατυπώσει και είναι γνωστές. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών», επανέλαβε ο Λαβρόφ.

Διάγγελμα Ζελένσκι

Ακόμη ένα διάγγελμα στον ουκρανικό λαό, ενώ οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται, έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, σπάσουν ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας δεν σταμάτησαν καθόλου κατά τη νύχτα που πέρασε.

Ήθελαν να μας ρίξουν τόσες πολλές φορές. Δεν μπορούσαν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά! Και αν κάποιος πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα τα παρατήσουν, θα καταρρεύσουν ή θα παραιτηθούν μετά από όλα αυτά, δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία. Και δεν έχει τίποτα να κάνει στην Ουκρανία. Πηγαίνετε στο σπίτι σας. Προστατεύστε τους ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη χώρα σας.

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)