Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Επίθεση ενόπλου μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου

 

Πανικός στη σερβική πρωτεύουσα. 
 
Συνελήφθη ο 14χρονος δράστης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες.

Σε κατάσταση πανικού η σερβική πρωτεύουσα από την εισβολή ενόπλου μαθητή σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου. Ο δράστης συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, αφού προηγουμένως είχε πυροβολήσει αδιακρίτως κατά μαθητών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τις αρχές ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένας ενήλικας νεκρός, μια δασκάλα τραυματίας και πέντε μαθητές επίσης τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Τα σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι νεκρός είναι ο φύλακας του σχολείου, τον οποίο και πυροβόλησε ο 14χρονος μόλις εισέβαλε στο σχολείο κρατώντας το πιστόλι του πατέρα του.

Οι τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, ενώ ο ένας από τους μαθητές δίνει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν ο 14χρονος, μαθητής της 7ης τάξης, εισέβαλε στο κτίριο, πυροβόλησε θανάσιμα τον φύλακα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά μαθητών και εργαζόμενων. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον δράστη μετά από επιχείρηση εντός του κτιρίου, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε σε ακτίνα αρκετών τετραγώνων. Στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα, αλλά και τρομοκρατημένοι γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει σημειωθεί ξανά αντίστοιχο περιστατικό στη χώρα. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)