Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Εμπαίζουν όσους ομογενείς εγγράφηκαν να ψηφίσουν στις εκλογές

Ντροπή: Εμπαίζουν όσους ομογενείς εγγράφηκαν να ψηφίσουν στις εκλογές
 
 
Από τα Τίρανα, το Βελιγράδι και τα Σκόπια πρέπει να πάνε στη Σόφια, από την Αρμενία στην Τουρκία, από τη Βενεζουέλα, το Περού και το Μεξικό στις ΗΠΑ... Οι ειδικοί κατάλογοι στις εκλογές 2023.

Τελικά, βρέθηκαν 23.298 ομογενείς που εγγράφηκαν στους ειδικούς καταλόγους προκειμένου να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, αλλά βλέποντας τη λειτουργία της ελληνικής πολιτείας μάλλον θα πρέπει να το… μετάνιωσαν.

Η Οδύσσειά τους, άλλωστε, τώρα ξεκινάει.

Σύμφωνα με το νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου δεν συγκεντρώνονται 40 τουλάχιστον ψηφοφόροι, όσοι έχουν εγγραφεί θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν σε άλλη πόλη ή και σε άλλη …χώρα.

Ορισμένα παραδείγματα αποτυπώνουν πλήρως την παράνοια που επικρατεί μεταξύ των αρμοδίων:
  1. Όσοι έχουν εγγραφεί στην Αλβανία (και είναι από Τίρανα και Αργυρόκαστρο) θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στη …Σόφια! Το ίδιο και όσοι βρίσκονται στο Βελιγράδι, τα Σκόπια ή τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη! (Καλά, δεν τους φέρνουν στην Ελλάδα, ευκολότερο θα είναι, άσε που θα δουν και τους δικούς τους)!
  2. Οι Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία (ξέρετε, εκεί που γίνεται πόλεμος) και έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στο Βίλνιους της Λιθουανίας –είναι καλά οι άνθρωποι στην κυβέρνηση που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις;
  3. Στο Βίλνιους πρέπει να πάνε και οι Έλληνες από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσσίσκ της Ρωσίας!
  4. Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και από τη Βενεζουέλα θα πρέπει να πάνε στο Χιούστον στις ΗΠΑ! Το ίδιο και οι Έλληνες από το Μεξικό, την Ουρουγουάη και τη Χιλή!
  5. Από το Τόκιο της Ιαπωνίας θα πρέπει να πάνε στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας. Το ίδιο και από το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Χονγκ Κόνγκ και τη Γκουανγκζού της Κίνας.
  6. Από τη Μανίλα (Φιλιππίνες) θα πρέπει να πάνε Σιγκαπούρη! Το ίδιο και από την Ταϊλάνδη!
  7. Στην Κωνσταντινούπολη θα πάνε όσοι μένουν στην …Αρμενία, την Τιφλίδα της Γεωργίας, το Καζακστάν, αλλά και όσοι μένουν σε Άγκυρα και Σμύρνη.

Και βεβαίως τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, αφού έχει κλείσει η Βουλή και ο νόμος που προβλέπει την ύπαρξη 40 ψηφοφόρων γι να στηθεί εκλογικό τμήμα δεν μπορεί να αλλάξει!

Ερωτήματα τρία:

Πρώτον, μετά από αυτό, πόσοι από τους 23.298 που έχουν εγγραφεί θα πάνε να ψηφίσουν; Τι λένε οι φωστήρες της κυβέρνησης και της γραφειοκρατίας που τα κατάφεραν έτσι;

Δεύτερον, πόσοι από τους 23.298 που εγγράφηκαν να ψηφίσουν δεν θα θεωρήσουν τον εαυτό τους …μαλάκα;

Και τρίτον, πόσα μέλη της κυβέρνησης θα έκαναν ένα τέτοιο ταξίδι μόνο και μόνο για να ψηφίσουν, πληρώνοντας προφανώς τα έξοδα από την τσέπη τους;

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)