Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου δίνουν οι… εξόριστοι της «δεξιάς πολυκατοικίας»

Ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου δίνουν οι… εξόριστοι της «δεξιάς πολυκατοικίας»
 
 
Οι «κομμένοι» ψάχνουν συνεργασίες και αντικυβερνητικά μέτωπα μετά το απαγορευτικό του Άρειου Πάγου.

Έντονες διεργασίες για την ενιαία έκφραση των δυνάμεων του χώρου δεξιότερα της ΝΔ πυροδοτεί η απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε κόμματα, όπως η Πατριωτική Ένωση των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπουλου και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου.

Η οργή και αγανάκτηση των «κομμένων» είναι έκδηλη, καθώς θεωρούν ότι υπήρξε «συστημική», κυβερνητική για την ακρίβεια, παρέμβαση για να βρεθούν εκτός εκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούν τρόπους, ώστε να επιδράσουν έστω έμμεσα την μάχη της 21ης Μαΐου, αλλά κυρίως να συντονιστούν για μία κοινή κάθοδο σε ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση τον Ιούλιο.

Ωστόσο φαίνεται να μην αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου να συμπλεύσουν με την Ελληνική Λύση, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μπλόφα και προσπάθεια αλίευσης ψήφων. Θεωρούν δε ότι ο κ. Βελόπουλος έχει ενσωματωθεί στο κυρίαρχο σύστημα και ουσιαστικά επιχειρεί να περιχαρακώσει και να ισχυροποιήσει το δικό του «μαγαζί», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο στις διεργασίες, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πραγματική αντισυστημική έκφραση του χώρου και σε εκείνους που προσφέρονται για «αμορτισέρ» της κυβέρνησης, περιλαμβάνοντας στις δυνάμεις αυτές την Εθνική Δημιουργία, καθώς υποστηρίζουν ότι οι Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι κομμένοι και οι αντισυστημικοί απέναντι στα δεκανίκια του συστήματος» είναι το μότο των «εξεγερμένων δεξιών» και άλλων δυνάμεων του εθνικιστικού χώρου, ακόμα και του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Οι διεργασίες ξεκινούν μεν από τους «κομμένους» του Αρείου Πάγου, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο και κόμματα, που πήραν την έγκριση να κατέβουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Με προφανή στόχο να δημιουργηθεί ένας αξιόμαχος σχηματισμός, που θα έχει ελπίδες να κάνει μία καλή παρουσία σε συνθήκες ακραίας πόλωσης και όξυνσης, που αναμένεται να επικρατήσουν στο δρόμο προς μία δεύτερη κάλπη με διακύβευμα την κυβερνησιμότητα της χώρας.

Πέραν δηλαδή των τριών κομμένων ή και άλλων που μπορεί να μπουν στην κουβέντα αργότερα, η πρόταση για ενιαίο μέτωπο απευθύνεται και συζητείται και με κόμματα όπως το «Κίνημα 21» του Ζώη Μπέχλη (πλοίαρχος ε.α και Στρατιωτικός Ιατρός), η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού (δάσκαλος, θεολόγος, συγγραφέας).

Οι διεργασίες αφορούν και το κόμμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ» του αντιεμβιολιαστή Φαίδωνα Βόβολη, αλλά και την «ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», πρόεδρος της οποίας είναι γνωστός από την πανδημία καθηγητής Δημήτρης Κούβελας, επίσης του ευρύτερου χώρου, που αμφισβήτησε τα εμβόλια και την πολιτική διαχείρισης του κορονοϊού. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)