Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο Χατζηδάκης δεν έχει δει δυσαρεστημένο εργαζόμενο...


Και όμως το είπε ο Κωστής Χατζηδάκης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον ΣΚΑΙ. Δίνοντας μας πολύ καλά να καταλάβουμε τι πνεύμα επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία.


Η φράση του είχε ως εξής: «Στις περιοδείες που πήγα δεν είδα κανέναν εργαζόμενο δυσαρεστημένο». Κι ας συζητούσε το... διακομματικό πάνελ λίγο πριν για τα εργατικά δυστυχήματα στο Πέραμα, για την ακρίβεια στα τρόφιμα και τους χαμηλούς μισθούς. Ζητήματα που παραδέχεται δηλαδή ακόμη και Νέα Δημοκρατία.
Προφανώς ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας "έχει αέρα" από το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαη. Όμως μάλλον ξέχασε ότι η μόνη κατηγορία στην οποία δεν πρώτευσε η Ν.Δ είναι αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων. Αυτών δηλαδή που κατά βάση αποτελούν αυτούς που αποκαλούμε "εργαζόμενους".
 

ΓΕΝΙΚΑ
Όσο πιο γενικά, τόσο πιο καλά! Αυτό ειναι - εμφανέστατα- το δόγμα για τα στελέχη της Ν.Δ που εμφανίζονται τα τελευταία προεκλογικά 24ωρα στα τηλεοπτικά πάνελς. Έτσι λοιπόν βλέπουμε λαλίστατους πρώην υπουργούς να κάνουν κανονικά "τις πάπιες".
Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ακόμη και δημοσιογράφοι γνωστοί για το φιλοκυβερνητικό τους φρόνημα να αναγκάζονται να κάνουν ...επίμονες ερωτήσεις. Η "γαλάζια" τακτική πάντως είναι δικαιολογημένη. Κανείς δεν θα ρισκάρει ένα λάθος της τελευταίας στιγμής η κάποια δήλωση αμετροέπειας (όπως αυτή του Κ.Χατζηδάκη).
Ιδίως όταν σε πολλά θέματα - και κυρίως αυτό της οικονομίας- η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να κρατήσει αρκετά πράγματα "κάτω από χαλί". Όλα φυσικά θα φανούν από τους επόμενους κιόλας μήνες. Όμως τότε δεν θα υπάρχουν κάλπες. Κι ως γνωστόν "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".
 

ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη είπε δύο πράγματα που οφείλουμε να τα συνδυάσουμε. Έτσι θα έχουμε μια θαυμάσια εικόνα για το τι θα συμβεί εφόσον επιβεβαιωθεί ότι κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου θα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Το πρώτο που είπε είναι πως θα πρέπει "εμείς να είμαστε και η αντιπολίτευση του εαυτού μας". Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην χώρα λέγοντας πως "έχουμε ένα τοπίο μέσων που η δουλειά σας είναι να κρατάτε την κυβέρνηση πάντα σε εγρήγορση και να ασκείτε κριτική"!
Με δεδομένο ότι έχουμε δει πως "κράτησαν σε εγρήγορση" την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια τα ΜΜΕ προφανώς ο πρόεδρος της Ν.Δ περιέγραψε πέρα από κάθε αμφιβολία πώς φαντάζεται την "επόμενη μέρα". Και είναι η επιτομή της "γαλάζιας παντοκρατορίας". Εκτός πια αν θέλει όντως να πιστέψουμε ότι η "αυτοκριτική" που θα κάνει η Ν.Δ στον εαυτό της θα εξισορροπεί τα πράγματα...
 

Πηγή: Επισυνδέσεις
news247.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα λέει. 41% πήραμε .
    Γι αυτό μεθαύριο θα σαρώσουμε. Πες ότι θες ρε Κωστή. Δε νογάνε τα ζωντανά. Περίπατο θα κάνουμε χαλιά θα γίνουν να τους πατάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)