Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Τα τελευταία μηνύματα λίγο πριν την κάλπη

 

Αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη της Κυριακής με τους πολιτικούς αρχηγούς να στέλνουν τα τελευταία τους μηνύματα στους ψηφοφόρους μετά και την τελευταία στροφή της προεκλογικής περιόδου με φόντο τη δεξιά μετατόπιση του εκλογικού σώματος στις 21 Μαΐου.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα της κοστολόγησης προγραμμάτων, που άνοιξε η ίδια η Νέα Δημοκρατία, εξελίχθηκε σε αυτοπαγίδευσή της που υπονόμευσε και δυο ηχηρές υποσχέσεις της: τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τις προσλήψεις στο ΕΣΥ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της δεξιάς παράταξης, παραδέχτηκε χθες στο Mega ότι δεν μιλάει για επιπλέον προσωπικό αλλά για αντικαταστάσεις με τον κανόνα «μία πρόσληψη για μία αποχώρηση», ενώ προσπάθησε με τεχνάσματα να υποστηρίξει ότι θα ενισχυθεί η Υγεία.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον κ. Μητσοτάκη. Στο ίδιο σημείο μίλησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, που κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι εξαγγέλλει δεσμεύσεις, που δεν πρόκειται να υλοποιήσει, και ζήτησε από τους πολίτες «να βάλουν φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώτος» και να αποτρέψουν «τον σχεδιασμό Μητσοτάκη» με ενίσχυσε του κόμματός του του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απηύθυνε νέο κάλεσμα συσπείρωσης με την Κουμουνδούρου να ελπίζει ότι το κόμμα θα κρατήσεις τις δυνάμεις, που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές όταν υπέστη βαρύ πλήγμα με σημαντικές απώλειες. Ο ίδιος θα μιλήσει σήμερα στις 8 μ.μ. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στη συμπρωτεύουσα για ομιλία την ίδια ώρα ανηφορίζει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που έδωσε τη μεγάλη, τελευταία, προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα προχθές και χθες μίλησε στην Λαμία εκφράζοντας την επιθυμία «να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα ψηφοδέλτια» απέναντι σε έναν «άδικο εκλογικό νόμο που κλέβει έδρες από όλα τα κόμματα και της δίνει μπόνους στον κ. Μητσοτάκη λες και της είχε προίκα από τον πατέρα του».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 8 μ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση ότι «με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα». Ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε χθες από τον τηλεοπτικό αέρα στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθειά του να εξισώσει τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση, στηρίζοντας πλήρως τον «πράσινο» υποψήφιο του στο Επικρατείας.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε χθες κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη για πλουραλιστική, υπεύθυνη, αγωνιστική αριστερή φωνή στη Βουλή σημειώνοντας ότι το κόμμα από το 2015 έχει «κερδίσει το δικαίωμα να σας κοιτάζουμε στα μάτια και να σας λέμε: Δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας. Στην επόμενη Βουλή, αν μας ψηφίσετε, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Χωρίς ταλαντεύσεις. Χωρίς συμβιβασμούς. Χωρίς θόρυβο. Με ουσία». Όπως ανέφερε, το ΜέΡΑ25 δεν θα σταματήσει ούτε να αποκαλύπτει την απάτη της εξόδου από τα Μνημόνια, να στηρίζει τα κινήματα και τη νεολαία, τους μισθωτούς, τους μη προνομιούχους και να παλεύει για την ενότητα της Αριστεράς στην πράξη.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)