Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και στο ΕΚΑΒ Αριδαίας (



Η υποστελέχωση με μόλις πέντε γιατρούς έχει φέρει το Κέντρο Υγείας στα όρια του.

Το ΕΚΑΒ Αριδαίας εξακολουθεί να παραμένει σε ακατάλληλο χώρο, επείγουσα η εξασφάλιση μόνιμου χώρου λειτουργίας του, που να πληροί τις προδιαγραφές, μέσα στην Αριδαία.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συνομιλώντας με τους γιατρούς και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας καθώς και με τους διασώστες στο ΕΚΑΒ δήλωσε:


Στο Κ.Υ. Αριδαίας : «Η πρόσβαση σε ποιοτική Δημόσια Υγεία είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες. Η μεγάλη υποβάθμιση του Κ.Υ. Αριδαίας λόγω υποστελέχωσης ( με 5 μόλις γιατρούς) δημιουργεί σοβαρή ανασφάλεια και μόνιμους κινδύνους για την ζωή και την υγεία των πολιτών της περιοχής. Δεν μπόρεσαν ούτε να απορροφήσουν όλα τα 150.000,00 € για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας που είχαμε εξασφαλίσει αφού δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα από την έκπτωση της εργολαβίας.


Στο ΕΣΥ σήμερα υπηρετεί 72986 μόνιμο προσωπικό όταν τον Ιούνιο του 2019 υπηρετούσε 79122. Δηλαδή σήμερα υπηρετεί 6.136 λιγότερο προσωπικό και ενώ περάσαμε και πανδημική κρίση. Τα τελευταία 4 χρόνια δεν αναπληρώθηκαν ούτε αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν και ενώ δεν υπήρχε κανένας περιορισμός σε προσλήψεις ( όπως υπήρχε στα χρόνια των μνημονίων που παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε 19.500 μόνιμους και συμβασιούχους που στήριξαν το σύστημα μέσα στην πανδημία). Η συνεχής υποβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική της ΝΔ για να οδηγήσει τους πολίτες στο ιδιωτικό σύστημα υγείας στο οποίο ήδη κατευθύνεται το 35% των κονδυλίων.

Απαιτείται η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια υγεία με 15.000 μόνιμες προσλήψεις σε επίπεδο 4ετίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, 2000 € μισθός πρωτοδιοριζόμενου γιατρού, ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού και η σταδιακή αύξηση των δαπανών για τη Υγεία στο 7% του ΑΕΠ».


Στο ΕΚΑΒ Αριδαίας στις προσωρινές εγκαταστάσεις του στο χώρο τέως εκπαιδευτηρίου στην Πιπεριά : «Η συνεχιζόμενη λειτουργία του ΕΚΑΒ Αριδαίας (που ιδρύσαμε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) προσωρινά σε ακατάλληλο χώρο δημιουργεί ανησυχίες για την μόνιμη λειτουργία του στην Αλμωπία. Είναι επείγουσα ανάγκη η δημιουργία ποιοτικού χώρου με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την μόνιμη εγκατάσταση του μέσα στην Αριδαία. Ο χώρος πίσω από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας μέσα στο ίδιο οικόπεδο ίσως είναι ο πλέον κατάλληλος μετά, όμως, από την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών. Να μην ξαναφτάσουμε στο σημείο να διακυβευτεί η μόνιμη λειτουργία του στην Αριδαία. Η ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Αριδαίας είναι πρώτο ζητούμενο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής των πολιτών της Αλμωπίας.


Στο ΕΚΑΒ πανελλαδικά λείπουν 700 διασώστες για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του καθόσον οι 450 που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια δεν αναπληρώθηκαν. Και δεν υπήρξε ανανέωση του στόλου την τελευταία 4ετία. Να μην ζήσουμε και εδώ την τραγικότητα της Κω άνθρωποι να πεθαίνουν στις καρότσες αγροτικών..».


Η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιούνη είναι ψήφος και για ποιοτική, δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)