Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Δωράκι 3,65 εκατ. ευρώ στους μιντιάρχες για τη «μάχη της ξαπλώστρας»

 Άλλο ένα επικοινωνιακό πρόγραμμα, μέρος της κρατικής διαφήμισης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, δωρίζει η κυβέρνηση στα αγαπημένα της ΜΜΕ.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους νέους κανόνες διαχείρισης των παραλιών, ύψους 3,65 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτεί το υπουργείο Οικονομίας, με την υπογραφή του Κώστα Χατζηδάκη. Χάρη στα προγράμματα κρατικής διαφήμισης, εξάλλου, η κυβέρνηση διασφαλίζει στήριξη εκεί όπου έχει ανάγκη ή αποσιώπηση εκεί όπου χρειάζεται.


Ποιος δεν έχει δει τον τύπο που περπατάει ξυπόλητος στην άμμο και αίφνης εντοπίζει ξαπλώστρα που προεξέχει ενώ δεν θα ’πρεπε! Ο επιχειρηματίας το διορθώνει αμέσως και οι δυο τους αγκαλιάζονται με χαρά σαν δυο παλιοί καλοί φίλοι!

Η χρηματοδότηση της καμπάνιας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, Τύπο και ιστοσελίδες της Αθήνας και της περιφέρειας προέρχεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η καμπάνια σκοπεύει στην «ενημέρωση των πολιτών» για την «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές». 
Έτσι ονομάζει η κυβέρνηση την εκχώρηση δημόσιου χώρου προς εκμετάλλευση στον αιγιαλό, κατά τρόπο μάλιστα απόλυτα συγκεντρωτικό: Η παραχώρηση τμημάτων χιλιάδων παραλιών ανά τη χώρα δεν εμπίπτει πια στην αρμοδιότητα των κατά τόπους δήμων, αλλά γίνεται κεντρικά από την Κτηματική Εταιρεία, ενώ για τους δήμους επιφυλάσσεται ο ρόλος του ελεγκτή και του αστυνόμου. 
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της καμπάνιας επεκτείνεται έως τον Απρίλιο του 2025. Τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής, κόστους 36.580 ευρώ, έχει αναλάβει η Touchpoint Strategies, ενώ η εταιρεία Mindshare έχει αναλάβει το media planning με το ίδιο ύψος ποσού. 
Την παραγωγή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ και web banner έχει αναλάβει η Foss Productions για 37.014 ευρώ.
Αγγέλα Νταρζάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)