Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εύκολη νίκη για την Ελλάδα, 14-7 τη Ρουμανία στην πρεμιέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εύκολη νίκη για την Ελλάδα, 14-7 τη Ρουμανία στην πρεμιέρα
 
 
Εύκολο έργο είχε η εθνική Ελλάδος υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
Οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Τόκιο επιβλήθηκαν της Ρουμανίας με 14-7 και περιμένουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.

Οι Έλληνες πολίστες ήταν ανώτεροι των Ρουμάνων και μοιράζονται την πρώτη θέση στον Α' Όμιλο με την Ιταλία και την Κροατία.

Επόμενος αγώνας για την Εθνική μας την Τρίτη (30/7) στις 20:30 με αντίπαλο το Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της, παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας εξαιρετικό πλουραλισμό στην επίθεση, με τα πρώτα οκτώ γκολ να σημειώνονται από οκτώ διαφορετικούς παίκτες!

Η Ρουμανία προσπάθησε να αντιπαρατάξει το γνώριμο δυναμισμό της, αλλά η εθνική αξιοποίησε τις αποβολές που κέρδισε και πήρε από νωρίς το προβάδισμα (4-1), για να «καθαρίσει» ουσιαστικά το παιχνίδι στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου, όταν με σερί 4-0 ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 8-2.

Μία σχετική χαλάρωση στην άμυνα και κάποιες χαμένες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, επέτρεψαν στους Ρουμάνους να πλησιάσουν σε 9-6, στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, αλλά εν συνεχεία οι διεθνείς ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους και άνοιξαν εκ νέου την «ψαλίδα».

Πρώτος σκόρερ της εθνικής ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος με τέσσερα γκολ, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε και τον δεύτερο τερματοφύλακα, Παναγιώτη Τζωρτζάτο, ο οποίος μάλιστα κράτησε απαραβίαστη την εστία του στα περίπου επτά λεπτά που αγωνίστηκε.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρουμανία): 2-4, 3-5, 1-2, 1-3.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Βλαχόπουλος (πέναλτι), 0-2 Φουντούλης (π.π.), 1-2 Νεάμτου (π.π.), 1-3 Καλογερόπουλος (π.π.), 1-4 Γκίλλας (περιφέρεια), 2-4 Γκεοργκέσκου (περιφέρεια), 2-5 Παπανικολάου (περιφέρεια), 2-6 Γενηδουνιάς (π.π.), 2-7 Γενηδουνιάς (π.π.), 2-8 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 3-8 Νεάμτου (π.π.), 4-8 Πριοτεάσα (κόντρα), 4-9 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-9 Ιουντεάν (περιφέρεια), 6-9 Φουλέα (π.π.), 6-10 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 6-11 Αργυρόπουλος (π.π.), 7-11 Γκεοργκέσκου (π.π.), 7-12 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 7-13 Αργυρόπουλος (π.π.), 7-14 Βλαχόπουλος (π.π.).

Η εθνική είχε 8/15 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 5 γκολ από την περιφέρεια.
Η Ρουμανία είχε 4/7 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Κολοντρόβσκι (3΄15΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου).

Διαιτητές: Τσβαρτ (Ολλανδία), Ζανγκ (Κίνα)

Οι συνθέσεις:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Μπόγκνταν Ρατ): Τικ, Ιουντεάν 1, Λουτέσκου, Φουλέα 1, Νεάμτου 2, Πριοτεάσα 1, Τέπελους, Οάντα, Κολοντρόβσκι, Γκεοργκέσκου 2, Ολτεάν, Βάντσικ, Ντραγκούσιν

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)