Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στον Τραμπ

 

20χρονος από την Πενσιλβάνια - Ακροδεξιός και μέλος των Ρεπουμπλικανών

Πώς έγινε η επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ που «πάγωσε» τον πλανήτη.

 

Ο ένοπλος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/7, ώρα Ελλάδας), ταυτοποιήθηκε ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, όπως δήλωσαν πηγές. Ωστόσο, τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η New York Post, ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια και εξαπέλυσε πυροβολισμούς – ένας από τους οποίους τραυμάτισε τον Ντόναλντ Τραμπ στο αυτί – σε μια υπαίθρια συγκέντρωση στο Μπάτλερ, λίγο έξω από το Πίτσμπουργκ. Πηγές δήλωσαν ότι ο Κρουκς ήταν στην οροφή ενός εργοστασίου παραγωγής σε απόσταση άνω των 130 μέτρων από τη σκηνή.

 Στην ανακοίνωσή τους, οι αμερικανικές Αρχές ανέφεραν: «Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, ως το υποκείμενο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια».

 Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς φέρεται πως φορούσε μπλούζα που σχετίζεται με ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ακροδεξιάς, οπότε εξετάζεται ενδεχόμενη εμπλοκή του με τον συγκεκριμένο χώρο. Ακόμα, υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι ήταν και μέλος των Ρεπουμπλικάνων.

 Πώς έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

 Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον ύποπτο δράστη να είναι ξαπλωμένος στην οροφή ενός κτηρίου και να φαίνεται ακίνητος. Πολλαπλές πηγές των Αρχών αναφέρθηκαν στο άτομο αυτό ως «ελεύθερο σκοπευτή», αν και οι πρόσθετες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς.

 Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο δράστης έριξε «πολλαπλούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση εκτός του χώρου της συγκέντρωσης». Ο δράστης σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

 Όπως αναφέρει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στη μέση της ομιλίας του, στραμμένος προς τα δεξιά με τα χέρια του στο βήμα του, όταν ακούστηκε ξαφνικά ο ήχος πολλαπλών πυροβολισμών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έπιασε το δεξί του αυτί και έπεσε στο έδαφος, καθώς πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τού είπαν να πέσει κάτω και έσπευσαν στη σκηνή, προστατεύοντας τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ ακούστηκαν αρκετοί ακόμη πυροβολισμοί. Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε στο έδαφος, ακούστηκαν τόσο ένας τελευταίος γύρος πυροβολισμών όσο και δυνατές κραυγές από το πλήθος. Περίπου 45 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του τέως Αμερικανού Προέδρου, ακούστηκαν πράκτορες στο μικρόφωνο της συγκέντρωσης να λένε: «Ο δράστης εξουδετερώθηκε».

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)