Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό του μήκους ο «ιπτάμενος» Τεντόγλου από το πρώτο κιόλας άλμα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό του μήκους ο «ιπτάμενος» Τεντόγλου από το πρώτο κιόλας άλμα
 

  «Είμαι έτοιμος για ρεκόρ την Τρίτη». Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,32μ. Η αντίδρασή του όταν είδε την επίδοσή του. Τι θα γίνει αν πάρει χρυσό.

Έτοιμος να αφήσει το ονοματεπώνυμο του με ανεξίτηλα γράμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του άλματος εις μήκος.

Ειδικότερα, ο έλληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο (2021) χρειάστηκε στον προκριματικό μόνο ένα άλμα στα οκτώ μέτρα και 32 εκατοστά, για να υπερβεί το όριο πρόκρισης, που ήταν 8.15μ.

Παρά το γεγονός ότι ο προκριματικός ήταν πρωί, κάτι που δεν του αρέσει, ο Τεντόγλου έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Μάλιστα, παρά την εξαιρετική του επίδοση, ο Μίλτος δεν φάνηκε ικανοποιημένος με το άλμα του, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Δείτε το βίντεο:


«Είμαι έτοιμος για ρεκόρ την Τρίτη»

Σε δηλώσεις μετά το άλμα του, ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε έτοιμος για νέο ρεκόρ.

«Άμα έχει κόντρα άνεμο, δεν είναι εύκολο να κάνεις ρεκόρ. Αν στις 6 Αυγούστου με ευνοήσει ο καιρός μπορώ να κάνω και ρεκόρ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο σημερινό του άλμα, σημείωσε πως «για εμένα δεν ήταν κάτι να φτάσω στο 8,15» που ήταν το όριο της πρόκρισης.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το ταρτάν το οποίο έχουν διαφημίσει οι Γάλλοι, ο Μίλτος απάντησε: «Αυτά που λένε ότι είναι 2% καλύτερο δεν νομίζω να ισχύει. Νομίζω ότι είναι παπατζιλίκια. Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια που έχουν τσιμέντο και από πάνω ταρτάν. Μοιάζει με αυτό του Τόκιο, απλά είναι σε άλλο χρόνο. Νιώθω καλύτερα σε τέτοιου είδους στάδια, γιατί τρέχω καλύτερα, πατάω καλύτερα, έχω καλύτερη επαφή με το έδαφος». 


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)