Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ομιλία Γ. Καρασμάνη στην έναρξη του 8 Πανελληνίου Συνεδρίου Χριστιανικής Αγωγής και νεότητας.

H οικογένεια και η κατήχηση αποτελούν τους στυλοβάτες της ηθικής διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων. Η κατήχηση καλλιεργεί την αγάπη, τόσο προς τον Θεό, όσο και προς τον συνάνθρωπο και δίνει τα πνευματικά εφόδια εκείνα, για να διακρίνουν οι νέοι και οι νέες τους κινδύνους και τις παγίδες που καραδοκούν σε κάθε βήμα της ζωής τους.


Αυτά υπογράμμισε ο βουλευτής Πέλλας  της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών του τριήμερου 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητας, που ξεκίνησε χθες στα Γιαννιτσά και φιλοξενείται απο την Ιερά Μητρόπολη Έδεσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Η κατήχηση, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, συμβάλλει στη διαμόρφωση ηθικών προτύπων ζωής και συμπεριφοράς για τους νέους ανθρώπους. Και μάλιστα σε μια περίοδο, όπως αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια, που χαρακτηρίζεται από κρίση θεσμών και αξιών. Σε μια περίοδο, που η παγκοσμιοποίηση αποτελεί κυριολεκτικά χωνευτήρι λαών και πολιτισμών.

Σε αυτή, λοιπόν, την περίοδο η κατήχηση αναμφισβήτητα αποτελεί μια ασφαλή πυξίδα, που δρα ως ανάχωμα στην πλημμυρίδα δεινών και κακών, που επιφέρει η εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας, η καταπάτηση ηθικών και πανανθρώπινων αξιών και η απομάκρυνση από την πνευματική αναζήτηση, πρόσθεσε ο βουλευτής Πέλλας.

Παράλληλα, στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Ιερείς της Μητρόπολης που είναι πιστοί στο καθήκον τους, τιμούν το σχήμα και την αποστολή τους και ενσταλάζουν το λόγο του Θεού στις ευαίσθητες νεανικές ψυχές.

Ο πρώην υπουργός, έκανε ειδική αναφορά στον Δεσπότη μας, Πατέρα Ιωήλ, για την εγνωσμένη, όπως τόνισε, ευαισθησία και αγάπη του προς τους νέους της Πέλλας, αλλά και για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες που εδώ και  χρόνια έχει αναπτύξει, με επίκεντρο τον άνθρωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ζωή του αποτελεί πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα για τους πνευματικούς μας ταγούς.



Καταλήγοντας ο κ. Καρασμάνης ευχαρίστησε τους Ιερείς και Κατηχητές, από άκρο σε άκρο της Ελλάδας, για το σπουδαίο και ανεκτίμητο έργο τους και τη βοήθεια που προσφέρουν στη νέα γενιά, προκειμένου να γίνουν σωστοί, ενάρετοι και χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία και την πατρίδα μας.

Υ.Γ.  Ο πρώην Υπουργός συγχαίρει τον συντονιστή του συνεδρίου Αρχιμ. Πολύκαρπο Μπόγρη, καθώς επίσης τους ιερείς και τους εθελοντές του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την άρτια οργάνωση και φιλοξενία του Συνεδρίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)