Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης για την παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης για την παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr
 

 Η πλατφόρμα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως «ένα τολμηρό βήμα διαφάνειας και λογοδοσίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για να προετοιμάσει το έδαφος, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, ενόψει της παρουσίας τους και της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός στις 11:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη – Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Θα συνοδεύεται από σειρά υπουργών, παραγωγικών υπουργείων και υπουργείων που διαχειρίζονται καίρια ζητήματα καθημερινότητας, (Υπουργός Υποδομών - Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος - Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, Αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης), κάτι το οποίο αποδεικνύει τη σημασία της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, η πλατφόρμα είναι «ένα τολμηρό βήμα διαφάνειας και λογοδοσίας», καθώς μέσω αυτής θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη – σε όλα τους τα στάδια και σε πραγματικό χρόνο, με συνέπεια να αυξάνεται η λογοδοσία προς τους πολίτες και η διαφάνεια, ενώ θα αποτυπώνεται και ο στόχος της διπλής σύγκλισης – της σύγκλισης δηλαδή της Ελλάδας με την Ευρώπη και της Περιφέρειας με την Αττική.

Με ένα «κλικ» οι πολίτες πολίτης θα μπορούν να έχουν γνώση των έργων στην περιφέρεια του και στον τόπο τους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για έναν σταθερό μηχανισμό παρακολούθησης των έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με στόχο την ορθολογική κατανομή πόρων, τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη περιφερειακή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Κάθε πολίτης θα έχει πλέον άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα έργα - άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ - τα οποία χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες: αγροτική οδοποιία, αεροδρόμιο, αθλητισμός, αναπλάσεις, αντιπλημμυρικά έργα, απασχόληση, αρδευτικά έργα, ασφάλεια, βελτίωση καθημερινότητας, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια, επιχειρηματικότητα, έρευνα - καινοτομία, θαλάσσιες μεταφορές, μεταφορές, οδικά έργα, παιδεία, περιβάλλον, πολιτική προστασία, πολιτισμός, σιδηροδρομικά έργα, στρατηγικές επενδύσεις, τουρισμός, υγεία, ύδρευση και ψηφιακές διασυνδέσεις.

Μετά την παρουσίαση της πλατφόρμας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης 

Πηγή: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)