Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ψηφιακό «μάτι» για ακίνητα, Ι.Χ. και συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων

 ΑΑΔΕ

Τρία ηλεκτρονικά εργαλεία θα έχει στη διάθεσή της από το φθινόπωρο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ακίνητα, αυτοκίνητα και ορισμένοι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας θα ελέγχονται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ. 

Για τα ακίνητα αναμένεται να αξιοποιηθούν διαδικασίες από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, όπως το κτηματολόγιο και το περιουσιολόγιο, για τη διαμόρφωση βάσης δεδομένων, του Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων,  ώστε να εντοπίζονται διαφορές με δηλωθέντα στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τα Ι.Χ. στο στόχαστρο μέσω ειδικής  πλατφόρμας θα μπουν τα ανασφάλιστα, όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορεί να ανέλθουν έως και 30.000 ευρώ. 

Επίσης, από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ψηφιακό βιβλίο πελατών για κλάδους, όπως επιχειρήσεις εκδηλώσεων, ψυχαγωγίας και παροχής υπηρεσιών σε οχήματα. Έτσι θα γίνεται σύγκριση με τον αριθμό των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, όπως είχε γίνει γνωστό, θα ξεκινήσει η αυτόματη ενημέρωση βάσης μητρώου Φορολογουμένων μέσω Διασύνδεσης με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) – Λοιπά ΝΠ και Οντότητες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)