Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Τελειώστε τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν αυτός σας τελειώσει!

Τελειώστε τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν αυτός σας τελειώσει! 
 

 

 Στον Κασσελάκη δεν ταιριάζει το «κοστούμι» του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν τον Κασσελάκη.

Η κυρία Ζωρζέτα πρέπει να δώσει την έδρα της ή να καθίσει αναπαυτικά πάνω της στα έδρανα της Βουλής; Η Πόπη, που είχε μια καλή καριέρα και τώρα ξέμεινε χωρίς δουλειά, δεν πρέπει να γίνει βουλευτής; Τι να κάνουμε, που έλεγε και ο αείμνηστος με τα 200 φύλλα της «Αυγής», να τα αφήσουμε να μαραθούν ή να συνεχίσουμε να τα ποτίζουμε με κρατικό χρήμα; Οι «87» είναι τάση, φράξια ή απλώς haters του Κασσελάκη; Μήπως ήρθε η ώρα, ο «αψύς Σφακιανός» να κάνει το μεγάλο βήμα; Τηρουμένων των αναλογιών, μήπως έφτασε ο καιρός ο Μάρκος Σεφερλής να περάσει από το Δελφινάριο στην Επίδαυρο; Ο Στέφανος τι πρέπει να κάνει με τον Παύλο, να του ξαναμιλήσει ή να του κρατήσει μούτρα;

Αυτά είναι ορισμένα από τα συνταρακτικά θέματα που πρωταγωνιστούν στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν την τιμητική τους στη χθεσινή θυελλώδη («σιγά τα αίματα, παιδιά») συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Μια συνεδρίαση υπό τους ήχους των τζιτζικιών, όπως αποκάλυψε το iΕidiseis, αφού τα 15 από τα 21 μέλη του οργάνου προτίμησαν να συμμετάσχουν από τα καλοκαιρινά «καταφύγιά» τους και να δώσουν τη… μάχη με τα μαγιό και τις σαγιονάρες.

Αυτή είναι η δυστοπική εικόνα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, για όσους θέλουν να είναι ρεαλιστές. Ένα κόμμα - «ντέκα», σάπιο, παρακμιακό και περιθωριακό που ταλαιπωρεί ταυτόχρονα και τον αρχηγό του, τον Κασσελάκη και τους haters του αρχηγού. Και κυρίως αφήνει αδιάφορη την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας επιπλέον τάσεις αποστροφής σε όσους επιμένουν ακόμη να ρίχνουν μια ματιά στα δρώμενα.

Το ερώτημα είναι απλό: υπάρχει η δυνατότητα για ένα τέλος στην κρίση ή πάμε για μια κρίση χωρίς τέλος; Όλα τα bets πηγαίνουν προς τη δεύτερη εκδοχή.

Υπάρχει τρίτη λύση; Σίγουρα ναι. Η λύση της Δημοκρατίας. Πέρα από τις συγκυριακές διαστάσεις είναι σαφές ότι στον Κασσελάκη δεν ταιριάζει το «κοστούμι» του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν τον Κασσελάκη.

Ας προτείνει λοιπόν στο Συνέδριο ο ίδιος ο Κασσελάκης, ένα νέο «κοστούμι».

ΣΥΡΙΖΑ τέλος. Νέο όνομα, νέα σύμβολα, νέα πρόσωπα, νέα δομή, νέες οργανώσεις (με αυτό-οργάνωση), νέες ιδέες. Στο κέντρο της πολιτικής ζωής, με πρόσημο κεντροαριστερό. Χαιρετίσματα στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και να μας γράφει. Όλα αυτά δημοκρατικά, δημοψηφισματικά, με κάλπες, για να ψηφίσει όποιος θέλει νέο αρχηγό μαζί με την πλατφόρμα του για έναν εντελώς καινούργιο πολιτικό οργανισμό.

Αν κερδίσει, κέρδισε. Αν χάσει, θα έχει δώσει μια ουσιαστική και σημαντική μάχη. Μια μάχη διαφανή, ανοικτή και κυρίως βαθιά πολιτική.

Ιδού η Ρόδος… 

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)