Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Και επισήμως εκτός Κ.Ο. της ΝΔ ο Σαλμάς – Δεν παραδίδει την έδρα

 Και επισήμως εκτός Κ.Ο. της ΝΔ ο Σαλμάς – Δεν παραδίδει την έδρα

 

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. Το τυπικό σκέλος δηλαδή που απέμενε μετά τη σχετική εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειωτέον ότι επισήμως ο κ. Σαλμάς θα είναι εκτός ΚΟ ΝΔ από τη στιγμή που θα αναγνώσει τη σχετική επιστολή στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Σαλμάς πήγε στη Βουλή, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και εισερχόμενος δήλωσε ότι θα έβγαινε σε πέντε το πολύ λεπτά. Πράγματι, ανέβηκε στο δεύτερο όροφο στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ και παρέμεινε μόλις δύο λεπτά. Μάλιστα, φεύγοντας διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

“Νομίζετε ότι θα εγκαταλείψω τον αγώνα που κάνω τόσα χρόνια για τους πολλούς;” διερωτήθηκε ρητορικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ερωτηθείς εάν θα παραδώσει την έδρα του.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάριου Σαλμά:

«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης επειδή αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Η αφορμή της διαγραφής και τα “κρυφά μηνύματα”

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέπεμψε προς διαγραφή τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας για “αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή” σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 21 του καταστατικού της ΝΔ.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του περί φωτογραφικών διαγωνισμών που αφορούσαν τα κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού, με αιχμές για τη Λίνα Μενδώνη, αλλά και καρφιά κατά του Κωστή Χατζηδάκη, του Αδωνι Γεωργιάδη και εμμέσως κατά του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο κ. Σαλμάς βρισκόταν άλλωστε στη μαύρη λίστα του Μαξίμου εδώ και καιρό, ιδίως από τη στιγμή που στη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τις ευρωεκλογές είχε καρφώσει την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων.

Ωστόσο γεγονός είναι ότι ο κ. Σαλμάς διαγράφεται λίγο μετά την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, την οποία είχε συνυπογράψει με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ. Στο γαλάζιο στρατόπεδο η διαγραφή ερμηνεύεται επομένως και ως ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές, παρότι από το Μαξίμου διαχωρίζουν την περίπτωση και την συμπεριφορά Σαλμά από την κριτική των υπόλοιπων συναδέλφων του. Πάντως στην ΚΟ της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός μετά το 28% των ευρωεκλογών, για αυτό και τον Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει ξανά τα ραντεβού με βουλευτές για “μασάζ”.

Σημειωτέον ότι με τη διαγραφή Σαλμά η ΝΔ μένει με 156 βουλευτές, αν και ο Λευτέρης Αυγενάκης που είχε διαγραφεί τον Ιούλιο στηρίζει την κυβέρνηση και ψηφίζει νομοσχέδια αναμένοντας προφανώς να επανέλθει.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)