Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παραχώρηση και αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Bόρρα-Καϊμάκτσαλαν

 


Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Υφυπουργού Εσωτερικών, κας Θεοδώρας Τζάκρη, αποφάσισε την παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα-Καϊμάκτσαλαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας για 1 έτος μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011
. Παράλληλα, κατόπιν πολύμηνων διαβουλεύσεων, υπό τον συντονισμό της Υφυπουργού και σε συνεργασία με την ΚΕΔ αποφασίστηκε συνολικά η αξιοποίηση και ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου μέσω Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου και τμημάτων παραλίμνιων εκτάσεων στη λίμνη Βεγορίτιδα για τη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής. Επιπλέον, θα προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου με μέριμνα για την ανάδειξη και ανάπτυξη του ειδικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε δωδεκάμηνη βάση. Έτσι, μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης θα εξασφαλιστούν σταθερά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και παράλληλα θα προωθηθεί μια μεγάλη επένδυση που θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής.
Η Υφυπουργός κα Θεοδώρα Τζάκρη σε δήλωσή της αναφέρει ότι: «Η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου και η υπέρβαση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που εμπόδιζε την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ολοκληρώθηκε σήμερα με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα για απρόσκοπτη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και βάζει τις βάσεις για την προώθηση μιας μεγάλης επένδυσης, η οποία θα δημιουργήσει έσοδα για την τοπική κοινωνία, αλλά και το ελληνικό δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονίζον αυτό πρόβλημα συνιστούσε τροχοπέδη για τις παραγωγικές δυνάμεις και τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής που επεδίωκαν τη σταθερή λειτουργία ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού της Βορείου Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)