Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

"ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ" ΜΠΟΛΑΡΗ

ΕΧΑΣΕ ένα μέρος από το ποιοτικό "προφίλ¨που μέχρι τώρα εδειχνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης ,με ενέγειές του  οι οποίες είναι διαφορετικές από τους λόγους και τη Θεωρία.
Ενώ οι εφημερίδες των νομών εκτός Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν σε 'ολες τις συνεντεύξεις προεκλογικά και πρόβαλαν τις απόψεις του συνδυασμού , την διαφημιστική του καμπάνια την έκανε σε...εφημερίδες της Αθήνας. Μετά τις εκλογές ξαναθυμήθηκε τον Τύπο της περιφέρειας  για να ευχαριστήσει τον κόσμο. Τα ίδια έκανε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε μικρότερο όμως βαθμο και έμεινε εκτος Αθηνών  στη προβολή του.Χθες Παρασκευή  ο Μάρκος Μπόλαρης κάλεσε τα ΜΜΕ του νομού για συνέντυξη τύπου. Ενώ στους άλλους νομούς κάλεσε και τους γραμματείς των κατα τόπους των νομαρχιακών , στο νομό μας ,τον αγνόησε τελείως Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και  οι δύο   υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού  ζήτησαν εξηγήσεις , χωρίς να δοθεί ουσιαστική απάντηση.  Να σημειωθει ότι στον β γύρο στο νομό Πέλλας ,παρά την αποχή ο Μάρκος Μπόλαρης είχε μεγάλη άνοδο, Είναι ακόμα γνωστό οτι το ψηφοδέλτιο του νομύ συμπληρώθηκε στο παρά ένα χάρη  στις προσπάθειες του Γ. Τσαβδαρίδη. Να σημειωθεί πάντως οτι απουσίαζαν  τρεις από τος εννέα υποψήφιους...


Η      ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η συνέντευξή  που έδωσε στη Θεσσαλονίκη κατγράφηκε ως εξής από την Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Αιχμές σε βάρος της Ιπποκράτους άφησε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Μάρκος Μπόλαρης για το γεγονός ότι “δεν διάβασε καλά” τα δεδομένα και τη δυναμική που υπήρχε στην Κεντρική Μακεδονία. Δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι θα είναι παρών στον νέο θεσμό και ότι προτίθεται να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Μπόλαρης ήταν πλαισιωμένος από τον γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Γιώργο Γεράκη, τον γραμματέα της νομαρχιακής οργάνωσης πόλης Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου και τον (μέχρι πρότινος υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης) Γιώργο Πασχαλίδη. Ο κ. Γεράκης ανέφερε ότι “σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη” μαζί με τους πολίτες και αυτό έφερε τα καλά αποτελέσματα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.
“Οι πολίτες αμφισβήτησαν τα κατεστημένα που λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα και μας έδειξαν προς τα πού θέλουν να πάει ο νέος θεσμός”, είπε ο κ. Μπόλαρης, ευχαριστώντας τους “για την τιμητική επιλογή”. Χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο “αγώνα για την τιμή της πολιτικής” και σημείωσε ότι ο συνδυασμός κέρδισε τη μάχη της ποιότητας του πολιτικού λόγου και της προοπτικής.



Λίγος ο χρόνος
“Χάσαμε για 13.000 ψήφους σε μια περιφέρεια δύο εκατομμυρίων”, παρατήρησε. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, αν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μόλις τον Σεπτέμβριο, ενώ τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που τον πλαισίωσαν μόλις έναν μήνα πριν από τις εκλογές, σε αντίθεση με τον Π. Ψωμιάδη, ο οποίος είχε τουλάχιστον έξι μήνες στη διάθεσή του. “Εδώ δεν είναι Αττική. Η περιφέρεια έχει ιδιαιτερότητες. Εκτός από αστικές περιοχές έχει και κάμπο. Δεν προλάβαμε να φτάσουμε σε όλες τις περιοχές”, εξήγησε ο κ. Μπόλαρης, προσθέτοντας ότι σε όλα τα αστικά κέντρα, όπως οι Σέρρες, η Έδεσσα και φυσικά η Θεσσαλονίκη, ο συνδυασμός είχε την πλειοψηφία.
Το θέμα του χρόνου προέβαλε και ο κ. Πασχαλίδης, σημειώνοντας στις 35 ημέρες του προεκλογικού αγώνα “αποδείξαμε με προτάσεις ότι πιστεύουμε στον νέο θεσμό και καταφέραμε αλματώδη αύξηση του ποσοστού μας”. Ο κ. Πασχαλίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας στον νομό Θεσσαλονίκης, όπου το ποσοστό του συνδυασμού άγγιξε το 50%, και ευχαρίστησε τα στελέχη και τους γραμματείς του κόμματος στον νομό.

Λάθος εκτίμηση
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχικώς θεωρούσε χαμένη την περιφέρεια βάσει δημοσκοπήσεων, ο κ. Μπόλαρης απάντησε με έναν στίχο του Ελύτη: “Το κενό υπάρχει όσο δεν πέφτεις μέσα του, μετά το γεμίζεις εσύ” είπε, υποδεικνύοντας τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο αλλάζουν τα δημοσκοπικά ποσοστά. “Για μένα ήταν τιμητική η θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη. Υπήρχαν δυσοίωνες προβλέψεις, αλλά τους αγώνες τους δίνουμε για να τους κερδίζουμε. Ήξερα ότι δεν απευθύνομαι σε αριθμούς αλλά σε νοήμονες πολίτες”, τόνισε και επισήμανε ότι “δεν έχω παράπονο από κανέναν”. Για όσους εξαρχής δεν πίστευαν στην επιτυχία του εγχειρήματος να κερδηθεί η περιφέρεια παρατήρησε πως “αυτοί που διατύπωναν επιφυλάξεις δεν είχαν διαβάσει καλά τα πράγματα στην Κεντρική Μακεδονία. Εμείς που ζούμε εδώ και ξέρουμε τις δυνάμεις του τόπου δεν είχαμε αμφιβολία ότι θα τις έχουμε μαζί μας”, αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν οι “αδιάβαστοι” προέρχονται από την Ιπποκράτους ή από το τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Συμπλήρωσε ότι δεν του πάει η απόδοση ευθυνών και η μεμψιμοιρία, ενώ αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως θα γίνει σε κομματικό επίπεδο, αλλά σχολίασε ότι μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες “μη νομίζετε ότι βάζει κανείς μυαλό. Η κοινωνία είναι πιο μπροστά από απολιθωμένες λογικές”.


Δηλώνει “παρών” στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Αναφορικά με την παρουσία του στο νέο περιφερειακό συμβούλιο και το ενδεχόμενο να αναλάβει κυβερνητική θέση, σχολίασε ότι “αυτές είναι μύχιες σκέψεις του κ. Ψωμιάδη. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν γιατί έτσι θα αδικούσαμε τους πολίτες και τον τόπο”. Δήλωσε παρών στον νέο θεσμό, αναφέρθηκε μάλιστα στον ρόλο που θα παίξει στο μέλλον η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (η οποία θα αντικαταστήσει την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων), τονίζοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται για το χτίσιμο του νέου θεσμού και την ενδυνάμωσή του στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης.
Δίνοντας το στίγμα της παρουσίας του συνδυασμού, είπε πως θα ασκήσει ποιοτική και ουσιαστική κριτική με επιχειρήματα και θα υπερασπιστεί το συμφέρον των πολιτών. “Δεν θα αρκεστούμε στην αντιπολίτευση” είπε, γνωστοποιώντας ότι θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την ανάδειξη μιας άλλης ατζέντας και προτάσεων για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου. “Θα είναι ευτυχές αν εισακουστούν”, είπε, ευχόμενος στον κ. Ψωμιάδη να ανταποκριθεί στην εντολή που του έδωσε ο λαός.
“Την ώρα της κρίσης το χειρότερο είναι να είμαστε θεατές και με κροκοδείλια δάκρυα απλώς να περιγράφουμε το πρόβλημα” είπε, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του θα είναι θεματοφύλακας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών. Από την πλευρά του ο κ. Πασχαλίδης ευχήθηκε στους κ. Ψωμιάδη και Τζιτζικώστα “να κινηθούν στον σωστό δρόμο και να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου”, γιατί η ανάπτυξη “δεν γίνεται με ευχές ή με κατάρες, αλλά με προγραμματικό σχέδιο και με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον”.

 



  








1 σχόλιο:

  1. Το ποιοτικό του προφίλ ο κ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ το έχασε επειδή δεν κάλεσε τον κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ;
    Άσε ρε ΠΕΤΡΕ.
    Δίγλωσσος είναι αυτός που παρασκηνιακά θάβει κάποιον (ΤΣΩΤΣΗ) και τον εξαναγκάζει σε αφανισμό ενώ στα ΜΜΕ τον εξυμνεί.
    Τι έκανε ο ΓΓ για το κόμμα και τον συνδιασμό της Περιφέρειας;
    ΄Έστω στο χωριό του.
    Πόσους σταυρούς πήρε ο εκλεκτός του νεοεκλεγείς και πόσους ο ΜΠΟΛΑΡΗΣ. Εγώ δεν γνωρίζω αλλά εσύ που έχεις πρόσβαση σε στοιχεία μπορείς να μας πεις.
    Και να βγει ένας έστω και ανώνυμα να δηλώσει ότι ο ΓΓ έκανε αγώνα για το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    Μόνο με ΜΟΥΜΤΣΙΔΕΛΗ δεν κατάλαβα;
    Ο παραίτηση παρεμπιπτόντως ισχύει;
    Μάλλον θα μπερδεύτηκε ο ΜΠΟΛΑΡΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)