Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ


Όπως είναι γνωστό, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στις 4/10/2010 υπόμνημα στη Βουλή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχαγγέλου
προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη φετινή μειωμένη παραγωγή της πατάτας στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας των συνεχών υψηλότατων θερμοκρασιών που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι επί 45νθημέρου και πλέον.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως άλλωστε συνηθίζει το τελευταίο διάστημα σε παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, έδωσε αρνητική απάντηση για την αποζημίωση  των συγκεκριμένων πατατοκαλλιεργητών.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού στο υπόμνημα του Βουλευτή:

«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας, στου οποίου την αρμοδιότητα περιλαμβάνεται και το Δ.Δ. Αρχαγγέλου του Δήμου Εξαπλατάνου Νομού Πέλλας, διενεργήθηκαν λεπτομερείς επισημάνσεις χωρίς ωστόσο να διαπιστωθούν ζημιές σε πατατοκαλλιέργειες με ζημιογόνο αίτιο την άνοδο θερμοκρασίας.
Σημειώνεται ότι η μικροκαρπία, που τυχόν παρατηρείται στις παραπάνω καλλιέργειες, οφείλεται σε αίτια μη καλυπτόμενα από τον ΕΛ.Γ.Α. ( δευτερογενείς ή τριτογενείς σπόροι, διάρκεια αναπνοής κλπ )».

4 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ. Ο ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ. Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ, ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. ΕΛΑ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΛΟΙ ΚΑΡΑΣΜΑΝΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)