Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η νέα Δημοτική αρχή που θα εκλεγεί πρέπει να  δεσμευτεί στους κατοίκους της Αλμωπίας  ότι , από την πρώτη ημέρα της στο δημαρχιακό αξίωμα,    θα οριοθετήσει τα όρια του νέου ενιαίου Δήμου Αλμωπίας.
Στον δρόμο
 από τον δήμο Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν να τοποθετήσει ενημερωτική πινακίδα οδικής σήμανσης που να γράφει :
«ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ  ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ»
« ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ »Τα οφέλη θα  είναι πολλαπλασιαστικά για τον Δήμο μας, όπως δωρεάν διαφήμιση στους επισκέπτες της περιοχής,  αλλά και σε παγκόσμιας εμβέλειας ταξιδιωτικά έντυπα και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα προσδώσει αναγνώριση, κύρος και δύναμη στον Δήμο. Έσοδα και δυνατή παράπλευρη οικονομία  κλίμακας, που με χρηστή και λελογισμένη διαχείριση θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε περιφερειακούς τομείς, με δράσεις , ενέργειες και υποδομές. 
Ολοκληρωμένη τουριστική αξιοποίηση και προβολή σε συνδυασμό με άλλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως το Πάικο ,Τζένα ,Πίνοβο, Μονή Αρχαγγέλου, Μονή Αγίου Ιλαρίωνα ,Κάστρο Χρυσής, αρχαιολογικοί χώροι Σωσάνδρας Αλώρου Αψάλου, Λουτρών, Άνω Λουτρακίου, Μαύρου Δάσους.
Κατοχύρωση κυριότητας, διοικητικών και ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, του Δήμου επί του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο τοποθετείται εντός των γεωγραφικών και διοικητικών ορίων του.
Αγαπητοί , πρώην και  απερχόμενοι, , περάσατε από τα δημοτικά πράγματα του τόπου, δοκιμαστήκατε.
Τι κάνατε  για αυτό το ύψιστης προτεραιότητας θέμα  ; Ένα περιουσιακό στοιχείο των δημοτών,  μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου, μας γιατί το απαξιώσατε ; Γιατί δεν έχει οδική πρόσβαση ο δήμος μας προς το χιονοδρομικό ; Γιατί το χαρίσατε σε τρίτους ; Γιατί κλείνατε τα μάτια στα συμφέροντα ; Γιατί το χιονοδρομικό έγινε εστία  διαφθοράς ; Γιατί δεν τοποθετήσατε έστω και έναν κάδο απορριμμάτων ; Ποιος εισπράττει τους δημοτικούς φόρους και τέλη; Έχει έσοδα ο δήμος μας από το χιονοδρομικό ; Έχει επενδύσει ο δήμος μας στο περιουσιακό του στοιχείο ; Η ΔΕΗ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, η ΔΕΥΑ, το Δασαρχείο, η Πολεοδομία, η Καθαριότητα, ο Δήμος Αλμωπίας,  έχουν ρόλο και λόγο; Έχουν επωφεληθεί οι δημότες;
Ο Δήμος  να πάψει να ζει  σε  συνθήκες κατοχής , ομηρίας, υποδούλωσης και παρακμής.
Χρόνια τώρα ,σπαταλούσατε χωρίς λογαριασμό, με αδιαφάνεια τους πόρους του Δήμου, κανένα αποτέλεσμα. Μια πινακίδα σήμανσης κοστίζει εκατό ευρώ.
Αυτή η κατάσταση να  αλλάξει. Είναι υποχρέωση, στους πολίτες αυτού του τόπου.
Εμείς ελπίζουμε ότι η νέα  Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές θα ενδιαφερθεί.   

Αριδαία 3/11/2010
Για την υπογραφή Κώστας Δανάς Ιατρός
Κάτοικος Αλμωπίας

1 σχόλιο:

(3)