Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

ΟΙ πληροφορίες που υπήρχαν για προγραμματισμένο αποκλεισμό του Ν. Πέλλας ,κυρίως στο τουριστικό κομμάτι και στην συνέχεια στο αγροτικό ,φαίνεται να έχουν βάση.
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα έργα υποδομής η υλοποίηση των οποίων δρομολογήθηκε, απουσιάζει ο νομός μας.Απουσιάζει δε το κομμάτι που αφορά το οδικό δίκτυο ,το οποίο έχει να κάνει με την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο νομό. Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης και η οποία έχει ως εξής:




: « Γιατί απουσιάζει ο Ν. Πέλλας από την ανακοίνωση έργων υποδομής προϋπολογισμού 4,65 δισεκατομμυρίων ευρώ ».

Με κατάπληξη και οργή ο ίδιος προσωπικά αλλά και δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μου πληροφορούμαστε από τον ημερήσιο τύπο σχετική ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων υποδομής σε όλη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 4,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Την έκπληξη και την οργή μας εντείνει το γεγονός πως πολλά από αυτά τα έργα αφορούν σε όμορους Νομούς από τον δικό μας το Ν. Πέλλας, ο οποίος απουσιάζει από τις λίστες συγκεκριμένων Υπουργείων. Και τούτο παρά το γεγονός ότι για το Νομό μας έχουν εγκριθεί σημαντικότατα έργα, έχουν διασφαλισθεί οι σχετικές δαπάνες από το ΕΣΠΑ και έχουμε στα χέρια μας τις δεσμεύσεις συναρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης για έγκαιρη υλοποίησή τους.
Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα έργα:
·        Δρόμος Χαλκηδόνα –Γιαννιτσά – Έδεσσα : έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έχουν διασφαλισθεί κονδύλια 120 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει η δέσμευση ότι μέσα στο 2010 θα δημοπρατηθεί.
·        Δρόμος Σκύδρα – Νάουσα – Βέροια : είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ αλλά παραμένει στο ψυγείο, και μια σειρά άλλων μελετών για παρόμοια έργα τα οποία παραμένουν ανενεργά.
·        Φράγμα Αλμωπαίου : έργο πνοής για όλο το Νομό, ενταγμένο και αυτό στο ΕΣΠΑ. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι και αυτό έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες…Ότι και αυτό το έχουν αφήσει στα συρτάρια τους να μουχλιάζει.
Επειδή μεγάλη είναι η οργή και η αγανάκτηση στο σύνολο των κατοίκων του Ν. Πέλλας, που από την υλοποίηση των παραπάνω έργων προσδοκούσαν και προσδοκούν σημαντική βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους τόσο σε οικονομικό όσο και  σε κοινωνικό επίπεδο, έχουμε μόνο δύο ερωτήσεις για τους συναρμόδιους Υπουργούς και για το σύνολο της Κυβέρνησης.

Η πρώτη είναι : ποιοι λόγοι, ποιες σκοπιμότητες επέβαλαν αυτόν τον εξόφθαλμα προκλητικό αποκλεισμό του Ν. Πέλλας από την κατασκευή έργων ζωής;
Και η δεύτερη ερώτηση : να μας πουν εάν προτίθενται να επανορθώσουν αυτό που επιχειρούν σε βάρος ενός ακριτικού, προβληματικού, φτωχού Νομού και να βγουν δημόσια Να δεσμευτούν για το πότε θα ξεκινήσουν τουλάχιστον τα συγκεκριμένα προαναφερθέντα έργα;

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)