Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΘΕΜΑ ΑΠΟΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΜΑΛΛΟΝ δεν πρόβλεψε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει το θέμα της επικαιροποίησηςαπόφασης του Δημοτικου Συμβουλίου Αλμωπίας που ελήφθη το 2007
και αφορούσε την τροποποίηση του οικοδομικού τετραγώνου 108α. Η απλή αρχικά υπόθεση ,σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες άρχισε να προκαλεί προβληματισμό ,καθώς  ο σχετικός φάκελος  όταν αναζητήθηκε απόν αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Τσαβδάρη..'ελέιπε. Κάτι  που γνωστοποίησε  και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο  τελικά και αποφάσισε να αναβάλει το θέμα για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η περαιτέρω διερεύνηση δεν αποκλείεται να φέρει στο  φως  παλιές "αμαρτίες΄'. Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει επιλεγεί για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου του ΙΚΑ και για το ΚΤΕΛπου πήγε αλλού τελικά.Υπάρχουν όμως κάποιες περίεργες παραχωρήσεις "ίσης αξίας"που ενδεχομένως να ταρακουνήσουν πολλούς.Πριν την συνεδρίαση κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τυχερός αναδείχτηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης  στον οποιο έτυχε το φλουρί.Μελανό σημείο στην διανομή των κομματιών η προτίμηση προς συγκεκριμένη εφημερίδα  με παράλληλη αγνόηση των υπολοίπων . Μόνο με τη παρατήρηση της ελασσονος αντιπολίτευσης  αποκαταστάθηκε ...η διανομή.
Από την πλευρά της  ελασσονος μειοψηφίας, ο Χρήστος Χουρσόγλου ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος από το Δ.Σ. για τους ροδακινοπαραγωγούς της Αλμωπίας που είναι απλήρωτοι. Ο κ. Πασόης με τη σειρά του διευκρίνισε ότι ο Δήμος έχει αντιδράσει με επιστολή διαμαρτυρίας και στη συνέχεια έκανε δεκτή την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου.

Ο Νίκος Αποστολίδης  ζήτησε διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο σχετικά με την Διοίκηση των Λουτρών η οποία αρνείται να παραιτηθεί. Ο κ. Πασόης γνωστοποίησε στο Δημοτικό Σώμα ότι έχει στείλει επιστολή στην απερχόμενη Διοίκηση των Λουτρών Πόζαρ με την οποία ζήτησε τη σύγκληση γενικής Συνέλευσης στις 10 Φεβρουαρίου με σκοπό την εκλογή νέας Διοίκησης της Δημοτικής επιχείρησης.

Ο Πέτρος Ζέρζης για το  συγκεκριμένο ζήτημα, διευκρίνισε ότι "σε καμία Δημοτική Επιχείρηση στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί παραιτήσεις, καθώς είναι κακό για τις ίδιες τις επιχειρήσεις να υπάρχει κενό διοικήσεων. Η απερχόμενη διοίκηση πρέπει σε κάποιον να παραδώσει".
Ο Χρήστος Μπίνος από την πλευρά του πρότεινε στον Δήμαρχο Αλμωπίας να πραγματοποιήσει μία συγκέντρωση στο Ξενιτίδειο κατά την οποία να ενημερώσει το Σώμα και τους πολίτες ενδεχομένως για τα χρέη των δύο πρώην Δήμων (Αριδαίας και Εξαπλατάνου), άλλα και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου. Ο κ. Πασόης απάντησε πως κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε αντιπρόσωπο για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών. Ο  Δ. Πασόης αυτοπροτάθηκε με βασικό επιχείρημα την εμπειρία του λόγω της θητείας του στην Προεδρία των Λουτρών στο παρελθόν. Άλλη πρόταση δεν υπήρχε. Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία ψήφισαν 26 άτομα και υπήρξε ομόφωνο αποτέλεσμα. Ωστόσω παραβιάστηκε η μυστικότητα της διαδικασίας που προβλέπεται από τον νόμο και έγινε χωρίς παραβάν.
Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην σύσταση διαφόρων επιτροπών με ομόφωνες αποφάσεις.
Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 10η Φεβρουαρίου.

4 σχόλια:

  1. are zerzi...... akomi den anelavan kaisto proto simvoylio ANAGASTIKAN na paroyn piso dyo themata!!!!!!!! eno esy isoyn paradigma sostis leitoyrgias toy dimoy...... kai ekeinos o mpinos poy thelei na aleksoyn ta oikonomika toy dimoy kai ton epixeiriseon ti ithele na mas pei? oti den isoyn timios kai deneixes diafaneia? sa den ntrepete! kai o dimarxos eipe psemata. Oloi oi dikoi mas oi proedroi ton epixeiriseon toy ipevalan tis paretiseis toys.Aytos to0ys eipe na meinoyn. Einai pseftaras!!!! Noris noris alla leei kai alla kanei!!!O PSEFTARAS......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zerzi eginan toses epitropes. Ton mamalaki ton filo soy ekeino ton MPILIA opos ton lene oi kollititoy giati den ton xrisimopoieis poytena? einai eksipnos kai poly filolaikos tromara toy!!!!!! prepei sta sigoyra na mpei. Na voitisei ton dimo!!!! Zito to paidi zito oMPILIAS demiris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re 9.01 mipos na kanoume kai apo ena agalma se zerzi kai toufeggopoulo os protypa dimarxon stous dio dimoys??????re kapoioi exete poli plaka ,sas klevoun , sas koroideyoun kai tous lete kai eyxaristo...mpravo kai pali mpravo....xestravothiteeeeeeeeeeeeee.... kai gia to karnavali pou exoun sxoliasei kapoioi , as skeftoun ta oikonomika ofeli ton loutron kai tis aridaias to triimero logo parelasis kai meta na sxoliazoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρωτη φορα που υπαρχουν σημαδια ομονοιας στο δημο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)