Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΓΑΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΜΕ τον δικό τους τρόπο δείχνουν την αγάπη τους οι  ALMOPISTAS  ,όπως τους αρέσει   να αυτοαποκαλούνται .
 ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

ΝΑ λοιπόν πως αυτοπροσδιορίζονται:

Almopistas. Μια ομάδα που θέλει να δράσει για την Αλμωπία!
Είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αλμωπίας που αγαπάνε τον τόπο τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.
Για μας η Αλμωπία όχι μόνο δεν είναι «τελειωμένη» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της.
Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία , τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους που θέλουν να κάνουν κάτι για τον τόπο τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αλμωπίας.
Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Αλμωπία, πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης.
Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος».
Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε.
Πιστεύουμε στη δύναμη της μικρής κλίμακας.
Δυστυχώς δεν θα είμαστε εμείς που θα κάνουμε την Αλμωπία παράδεισο. Πριν φτάσουμε εκεί, υπάρχουν μικρά, σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί.
Οι δράσεις των Almopistas .
Θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.
Επικαλούμαστε τη νομιμότητα.
Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας  προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας.
Έχουμε μανία με την καθαριότητα.
Η Αλμωπία δείχνει βρώμικη . Οι ευθύνες είναι όλων μας. Ο συμβιβασμός με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση  είναι άγνωστο γράμμα για τους
Almopistas.Σηκώνουμε τα  μανίκια και καθαρίζουμε.
Δεν νοσταλγούμε.
Γιατί δεν βρίσκουμε κανένα νόημα. Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας, το αναδεικνύουμε, αλλά μέχρι εκεί. Το «σήμερα» είναι το μόνο που έχουμε.
Αναγνωρίζουμε τις θετικές πλευρές .
Ο  
Almopistas δεν είναι επαγγελματίας γκρινιάρης για να μην βλέπει πόσα καλά έχει να δώσει αυτός ο τόπος. Θέλουμε να τα αναδείξουμε. Και να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν την Αλμωπία κάθε μέρα καλύτερη.
Έχουμε πίστη.
Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλά ξέρουμε καλά ότι κάθε νίκη, όσο μικροσκοπική κι αν δείχνει, θα μας κάνει πιο δυνατούς. Επειδή πέσαμε πολύ χαμηλά το να ξανασταθούμε στα πόδια μας είναι ένα ταξίδι που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα!
Η ομάδα των Almopistas περιμένει την συμμετοχή του καθενός για να γίνει ο τόπος καλύτερος.
Ξεκίνα,  και θα σε ενημερώνουμε με  για την επόμενη μας δράση.
Εκεί θα γνωριστούμε καλύτερα.

5 σχόλια:

  1. Poli kali prospathia! Na mas enimerwsete gia to programma tous gia na simetexoume kai alloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οτι καλυτερο εχουμε ακουσει και διαβασει το τελευταιο καιρο! μπραβο μπραβο και ξανα μπραβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο στους κατοικους των τσακώνων,με εντυπωσιασε η κινηση αυτη αλλα και το αποτελεσμα του εθελεντικου καθαρισματος των τσακωνων.μπραβο.και ηδη εχω ενημερωθει για την προσπαθεια αυτην και γραφτηκα και εγω στους "ΑLMOPISTAS".
    KAI ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΎΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PRABO STATI STIN PROTI GRAMI ISE OREOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)