Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ :ΤΙ ΣΟΝΤΡΑΣ –ΤΙ ΓΙΑΝΝΟΥ



Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των τριών (3) πρώτων μηνών της διοίκησης
του ενιαίου δήμου Έδεσσας-Βεγορίτιδας, από την νέα δημοτική μας αρχή και δήμαρχο τον κ. Γιάννου, χωρίς στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη κατάσταση.
          Ο συνδυασμός της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Φουνταλής, που στήριξε το ΚΚΕ, σας καλούσαμε να μας υπερψηφίσετε γιατί οι άλλοι δυο συνδυασμοί Σόντρα-Γιάννου έχουν τις ίδιες αντιλαϊκές θέσεις και “μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό”.
         Μαζί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αποφάσισαν για δάνεια, αδιαμαρτύρητα αποδέχτηκαν τις νέες αρμοδιότητες στηρίζοντας τον “Καλλικράτη”, χωρίς την οικονομική κάλυψη αυτών των αρμοδιοτήτων απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζί αποφάσισαν για την ελεγχόμενη στάθμευση, την παράδοση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και του βιολογικού καθαρισμού σε ιδιώτες, μαζί αποφάσισαν και την επιβολή των πρόσθετων τελών.
          Τώρα, με την νέα διοίκηση στον δήμο μας, η μικρή, τοπική μας κοινωνία, καθημερινά βομβαρδίζεται από κουβέντες στον αέρα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, από υπεύθυνους και ανεύθυνους, για ατασθαλίες, εξυπηρέτηση “κολλητών & ημετέρων”, για καμένη γη στο ταμείο του δήμου, για παρανομίες με έργα, υλικά, χρηματικά εντάλματα και άλλα πολλά.
          Η θέση που εξέφρασε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο Μιχάλης Φουνταλής είναι ότι : όλα αυτά θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της κατάστασης στο δήμο μας, εφόσον υπάρχουν στοιχεία, χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ΑΝ η νέα δημοτική αρχή έπραττε τα αυτονόητα, δηλαδή να καταγγείλει στους δημότες και τις αρμόδιες αρχές με έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία, όσους με τις παράνομες πράξεις τους διασπάθισαν ή ιδιοποιήθηκαν, τα λιγοστά και με πολύ ιδρώτα βγαλμένα από το υστέρημα των συνδημοτών μας, οικονομικά του δήμου μας.
          Αντί αυτών όμως το δημοτικό μας συμβούλιο συζητά όπως παλιά για δάνειο 5 εκ. ευρώ που προτείνει ο συνδυασμός του κ. Γιάννου ή για δάνειο 3 εκ. ευρώ που προτείνει ο συνδυασμός του κ. Σόντρα. Ενώ και οι δυο συνδυασμοί απέρριψαν την πρόταση του Μιχάλη Φουνταλή να μην πάρουμε κανένα δάνειο που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνδημότες μας και να διεκδικήσουμε τα χρήματα που χρωστάει ο κρατικός προϋπολογισμός στον δήμο μας.
          Στην πρόταση του Μιχάλη Φουνταλή για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα,  η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν ότι σε συνάντηση που είχε με την υφυπουργό κ. Τζάκρη του είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Αυτό κατά την άποψή μας θα είναι καταστροφικό, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά θα οδηγήσει και σε υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.
          Στην πρόταση Φουνταλή για διεκδίκηση της διαχείρισης του Καϊμάκτσαλαν και της Βεγορίτιδας από τον δήμο, η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι αυτό είναι τελειωμένη υπόθεση, αφού η κ. Τζάκρη του είπε πως άμεσα βγαίνει σε διεθνή διαγωνισμό, για ξεπούλημα λέμε εμείς με αρνητικές συνέπειες για τον τόπο μας.
          Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε αυτό που πολλές φορές σας το έχουμε πει ότι “ο δήμος μας χρειάζεται δήμαρχο που όχι απλά να διοικεί, αλλά δήμαρχο που να διεκδικεί και να παλεύει μαζί με τους συνδημότες” και όχι για να ακούει και να επικυρώνει τις αντιλαϊκές επιλογές της όποιας κυβέρνησης.
          Ο Μιχάλης Φουνταλής δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα των έργων του δήμου, γιατί βρίσκεται στην ίδια λογική όλων των προηγούμενων χρόνων, χωρίς στόχους και τελικό σκοπό, για το που θέλουμε με τα έργα αυτά να φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας, γιατί είναι προτάσεις χωρίς τεχνικές μελέτες και προδιαγραφές, γιατί δεν αποτέλεσαν ούτε καν θέμα συζήτησης των περισσότερων όχι τοπικών κοινωνιών, αλλά ούτε καν τοπικών συμβουλίων.
          Τέλος το δημοτικό μας συμβούλιο αποφάσισε την επιβολή υπέρογκων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, στο όνομα του “εξορθολογισμού” των τελών μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων.
Στις προτάσεις αυξήσεων του συνδυασμού του κ. Γιάννου και των αυξήσεων στο ύψος του πληθωρισμού που πρότεινε ο συνδυασμός του κ. Σόντρα, ο Μιχάλης Φουνταλής αντιπρότεινε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη σε αυτήν την τραγική περίοδο ανέχειας της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, αλλά να πάμε σε “εξορθολογισμό” προς τα κάτω, δηλαδή μειώνοντας τα τέλη εκεί που είναι υψηλότερα και ιδιαίτερα για τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους απλήρωτους αγρότες και τους πολύτεκνους, ενώ πρέπει να δώσουμε εντολή στην ΔΕΥΑΕ να μην κόψει το νερό σε όσους αδυνατούν πραγματικά να το πληρώσουν.
Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε μόνο από τον Μιχάλη Φουνταλή.
          Η μοναδική μας πρόταση που ψήφισαν μέχρι τώρα οι άλλοι δυο συνδυασμοί, ήταν αυτή, που ο Μιχάλης Φουνταλής πρότεινε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να καταργήσει το χαράτσι των 5 ευρώ στο νοσοκομείο και για δημόσια-δωρεάν υγεία για όλους.

          Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, σ’ αυτό το φορομπηχτικό δρόμο που πορεύεται ο δήμος μας, μια και μοναδική απάντηση μπορεί να υπάρξει: ο δρόμος της δικής σας ενεργητικής, αγωνιστικής παρέμβασης και δράσης.

          Η “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο Μιχάλης Φουνταλής θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων σας, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε και τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν για την ενημέρωσή σας για τις απόψεις μας.   




1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΧΑΛΗ
    να βγαίνεις ποιο συχνά με ανακοινώσεςι για να μαθενει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)