Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος  Καρασμάνης,
αναφορικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Οι προσδοκίες που, όλους αυτούς τους μήνες, σκόπιμα καλλιεργούσε στους χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαψεύστηκαν. Οι δήθεν δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της περί έγκαιρης, δίκαιης και σε όλους τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς αποζημίωσης, κατέρρευσαν.
        Δυστυχώς, όσοι βαμβακοπαραγωγοί, εμπιστεύθηκαν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και περίμεναν επί μήνες ένα “δίκαιο πακέτο αποζημιώσεων”, εξαπατήθηκαν. Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επαληθεύουν τους φόβους που εκφράσαμε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επερώτησης 31 βουλευτών της Ν.Δ.
 Γιατί, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο κ. υπουργός :
•    Με τη σύσταση νέων επιτροπών αξιολόγησης των αιτίων των ζημιών, παρατείνεται πρακτικά η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων.
•    Θα γίνουν έλεγχοι 8 μήνες μετά την εκδήλωση των ζημιών και όταν τα χωράφια έχουν ήδη προετοιμαστεί για τη σπορά της νέας σοδειάς. Από πού λοιπόν θα βρεθούν στοιχεία για το ύψος των ζημιών ;
•    Θα διενεργηθούν επιτόπιοι έλεγχοι, όταν πέρσι το υπουργείο και ο ΕΛΓΑ σταμάτησαν τους ελέγχους αυτούς, λέγοντας ότι θα υπάρξει συνολική εκτίμηση, τόσο για το πράσινο σκουλήκι, όσο και για τις βροχοπτώσεις.
•    Μιλά για ΠΣΕΑ, όταν ανάλογο ελληνικό αίτημα έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Δεκέμβριο και όταν είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει αυτό σήμερα.
•    Ακόμα και το εξαγγελθέν ποσό των “25 εκατ. ευρώ περίπου’, μεταφράζεται σε ψίχουλα αποζημιώσεων, αφού κατά μέσο όρο για τους 32.463 δυνητικά υποψήφιους προς αποζημίωση βαμβακοκαλλιεργητές αντιστοιχεί σε 770 ευρώ ή για 10 ευρώ το στρέμμα.

Έτσι, για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ο εμπαιγμός και η ανακολουθία της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)