Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


   - Εν όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ  - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ και με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που ανακύπτουν τις ημέρες αυτές, η Αστυνομική Δ/νση Πέλλας, σχεδίασε και ήδη ξεκίνησε την εφαρμογή μέτρων τάξης και ασφαλείας, για την αντιμετώπιση τους.
      Συγκεκριμένα:
      Α) Θα υπάρχουν συνεχώς περιπολίες Αστυνομικών, στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, αλλά και σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία περιοχών των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
      Β)   Ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σε χώρους χρηματικών συναλλαγών (Τράπεζες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία και λοιπούς Οργανισμούς, χρυσοχοεία, καταστήματα κ.λ.π.), για πρόληψη ληστειών, κλοπών, διαρρήξεων.
      Γ)   Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι για την πρόληψη χρήσης βεγγαλικών, κροτίδων και λοιπών πυροτεχνημάτων, με αυστηρούς παράλληλα ελέγχους σε καταστήματα και περίπτερα, προς αποτροπή πώλησης τέτοιων αντικειμένων.
      Δ)   Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας (ιδίως ανηλίκων ατόμων), στον έλεγχο δημοσίων κέντρων και καταστημάτων, καθώς και στην εφαρμογή των διατάξεων περί κοινής ησυχίας.
      Επειδή, πολλοί από τους συμπολίτες μας θα απουσιάσουν από τα σπίτια τους, προκειμένου να περάσουν τις εορτές του Πάσχα, κρίνουμε σκόπιμο να προτείνουμε ορισμένες απλές οδηγίες, που μπορεί να μην αποκλείουν εντελώς την πιθανότητα μιας κλοπής, την περιορίζουν όμως σημαντικά.
      Όσοι αναχωρήσουν θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι τις ημέρες αυτές τα αδικήματα κατά τις ιδιοκτησίας παρουσιάζουν έξαρση και αυτό γιατί οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων από τα σπίτια τους. 
      Για τους προαναφερόμενους λόγους:
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ:
      Α)  Πριν αναχωρήσουν από τα σπίτια τους να ασφαλίζουν καλά την είσοδο του διαμερίσματος και τις μπαλκονόπορτες, ιδιαίτερα όσοι μένουν σε ισόγεια ή ρετιρέ.
      Β)   Εάν πρόκειται να απουσιάσουν για ημέρες να ενημερώσουν γι’ αυτό συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα εμπιστοσύνης τους για να επιβλέπουν το σπίτι τους, ενώ εάν υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος να κάνουν γνωστή την απουσία τους στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αφήνοντας την δ/νση που θα μεταβούν.
      Γ)   Να μην αφήνουν σημειώματα ή άλλα στοιχεία από τα οποία θα μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει ότι απουσιάζουν οι ένοικοι.
      Δ)  Να μην αφήνουν σε ταράτσες ή βεράντες σκαμνάκια, σκάλες ή άλλα αντικείμενα που διευκολύνουν την αναρρίχηση.
      Ε)   Να μην αφήνουν κλειδιά του σπιτιού κάτω από γλάστρες, πατάκια ή ωρολόγια της Δ.Ε.Η., γιατί εύκολα ανακαλύπτονται από επιτήδειους. Εάν μένουν σε πολυκατοικία, ο φωταγωγός πρέπει να είναι ασφαλισμένος και οι ένοικοι που δεν θα απουσιάσουν να μην ανοίγουν σε κανένα την εξώπορτα αν δεν τον γνωρίζουν. Να φροντίζουν επίσης να είναι πάντα κλειδωμένη η πόρτα που οδηγεί στην ταράτσα.
      ΣΤ) Τα χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας (χρυσαφικά, τιμαλφή κ.λ.π.) που είναι δυνατόν να μεταφερθούν εύκολα ή να τα παίρνουν ή να τα ασφαλίζουν σε χώρους εκτός οικίας (θυρίδες, φιλικά σπίτια).
      Ζ)   Η τοποθέτηση χρονοδιακόπτη φωτισμού, ώστε ορισμένες ώρες να ανάβουν εσωτερικά και εξωτερικά φώτα και η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, όπως θωρακισμένη εξώπορτα, φωτοκύτταρα στις βεράντες – ακάλυπτους χώρους, σύστημα συναγερμού, αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την διάπραξη κλοπής.
      Η)   Τις βραδινές ώρες να προτιμούν τους πολυσύχναστους και καλά φωτισμένους δρόμους.
      - Σε περίπτωση κλοπής μην αγγίζεται τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και ενημερώστε την Αστυνομία τηλεφωνώντας το «100» από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.
      -  Στόχος της Διεύθυνσής μας είναι εφέτος με την κοινή προσπάθεια όλων μας, Αστυνομίας, πολιτών και λοιπών φορέων να περιορισθούν στο ελάχιστο ή ακόμα και να εκλείψουν προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εορταστική περίοδο.
     -  Παράλληλα, η Υπηρεσία μας εύχεται σε όλους


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
     



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)