Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Μ Ε ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ. ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ


Με αποχώρηση από το πρωτάθλημα απειλεί ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ αν δε γίνει δεκτη  η ένσταση που υπέβαλλε για το παιχνίδι στην Πέλλα όπου είχε χάσει με 1-0. Στην ένσταση αναφέρει:

           Κύριε Πρόεδρε και κύριοι σύμβουλοι της ΕΠΣ Ν.Πέλλας

   Ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ με το έγγραφο του 49/11-4-2011 ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Πέλλας την αστυνομική προστασία για το παιχνίδι Π.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος Πέλλας-Εδεσσαϊκός
που έγινε το Σάββατο 16-4-2011. Αντίγραφο του εγγράφου αιτήματος μας κατατέθηκε και στην ΕΠΣ Ν. Πέλλας. Όλως περιέργως το έγγραφο μας αυτό διαβιβάστηκε στους παράγοντες του Μ.Α. Πέλλας μέσω του Φαξ της ΕΠΣ, και αυτοί αντί να το εκλάβουν ως θετικό παράγοντα για την ομάδα τους  και να την προστατέψουν αποτρέποντας τους κακούς φιλάθλους, αφού ζητούμενο ήταν να διεξαχθεί ο αγώνας σε ομαλές συνθήκες, προέβησαν στις παρακάτω ανεπίτρεπτες ενέργειες που υποβιβάζουν το ποδόσφαιρο και γενικά τον πολιτισμό εν έτη 2011. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Μ.Α.Πέλλας αρχικά δεν επέτρεψαν στους δύο (2) συνοδούς και στον φυσιοθεραπευτή της ομάδας του Εδεσσαϊκού, να εισέλθούν στα αποδυτήρια των διαιτητών για να καταθέσουν τα δελτία, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας. Για τον φυσιοθεραπευτή έλεγαν δεν είσαι γιατρός δεν περνάς. Για τους συνοδούς  έλεγαν ότι θα περάσει μόνο ένας και με την υπόδειξη της ταυτότητας του. Από πότε οι παράγοντες της τοπικής ομάδας κάνουν έλεγχο για τις ταυτότητες των συνοδών της αντιπάλου ομάδας. Που το βρήκαν αυτό γραμμένο; Στην ανοχή της ΕΠΣ Ν. Πέλλας; Οι συνοδοί και ο φυσιοθεραπευτής προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας, ζήτησαν τηλεφωνικά την συνδρομή του προέδρου της ΕΠΣ, όμως κανένας δεν παρενέβη για την είσοδο τους στον χώρο των αποδυτηρίων.
Αφού οι διοικούντες του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ (Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας) και όχι κάποιοι υπάλληλοι τους, δεν επέτρεπαν στους συνοδούς του Εδεσσαϊκού να εισέλθουν στα αποδυτήρια, αυτοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν από την είσοδο των φιλάθλων, όπου έκοψαν τρία (3) εισιτήρια (επισυνάπτεται φωτοτυπία) και βρέθηκαν στον χώρο των θεατών. Κατόπιν πηδώντας από την περίφραξη και παραβιάζοντας το κιγκλίδωμα βρέθηκαν στον χώρο των αποδυτηρίων μαζί με την αποστολή της ομάδας. Σημειωτέο ότι ο χώρος των αποδυτηρίων βρέθηκε σε απαίσια κατάσταση, όπου οι παράγοντες του Μ.Α. Πέλλας είχαν φροντίσει να υπάρχουν  νερά και βρωμιές προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του Εδεσσαϊκού. Επίσης σημειώνουμε ότι Κλειδί που θα ασφάλιζε την πόρτα των αποδυτηρίων και ζεστό νερό δεν υπήρξε ποτέ. Αυτός είναι ο σεβασμός της αντιπάλου ομάδας από ανθρώπους που θέλουν να λογίζονται παράγοντες του ποδοσφαίρου.
    Με την έναρξη του αγώνα και από καταφανή ελεγχόμενη θέση οφσάιντ  5 μέτρων επιτεύχθηκε το 1-0, αφού η επόπτρια δεν το καταλόγισε ποτέ και έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
    Στο 35ο λεπτό του αγώνα από προφανή θέση επίτευξης τέρματος από τον ποδοσφαιριστή μας με το Νο 8 (Georgiev),  ο τερματοφύλακας του Μ.Α.Πέλλας Καραογλανίδης με το Νο 1, υπέπεσε σε παράβαση (έπιασε την μπάλλα εκτός περιοχής που επισύρει αποβολή του από το παιχνίδι). Περισσότεροι από δέκα (10) φίλαθλοι της Πέλλας και προτού ο διαιτητής υποδείξει την αποβολή του παίκτη, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και όρμησαν κατά του διαιτητή. Ένας φίλαθλος, πού τυγχάνει να είναι και παίκτης του Μ.Α. Πέλλας ο Ματζάρης  Χρυσοβαλάντης με αριθμό δελτίου αθλητή 1131578, όπως μας βεβαίωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, βρίσκονταν στην κερκίδα ως φίλαθλος αφού ήταν εκτός αποστολής και είχε αγωνιστεί στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Έδεσσα, πήδηξε την περίφραξη του γηπέδου και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έτρεξε προς τον παίκτη μας Ρομάντζη Αντώνιο με αριθμό φανέλας 7 , που βρισκόταν μαζί με συμπαίκτες του λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή  όπου σημειώθηκε και η παράβαση του τερματοφύλακα Καραογλανίδη.  Εκεί εντελώς αναίτια και χωρίς λόγο γρονθοκόπησε τον  αγωνιζόμενο αθλητή μας Αντώνη Ρομάντζη.
Εν συνεχεία τον έπιασε από τον λαιμό και τον έριξε κάτω και συνέχισε να τον κλωτσά  μέχρι να τον προστατέψουν οι συμπαίκτες του. Η ενέργεια αυτή του φιλάθλου έγινε αντιληπτή και από τους τρεις διαιτητές, οι οποίοι και την καταχώρησαν στο Φύλλο Αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής μας έμεινε στο έδαφος για περισσότερα από 50 λεπτά, ενώ ο διαιτητής, όπως αναφέρει στο φύλλο αγώνα διέκοψε το παιχνίδι για 40 λεπτά. Οι παράγοντες και οι παίκτες του Μ.Α.Πέλλας αποφαίνονταν ως γιατροί ότι ο παίκτης δεν έχει τίποτα και ότι θα έπρεπε να σηκωθεί για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας δεν φρόντισαν για την ύπαρξη Γιατρού αγώνα, αφού δεν δηλώθηκε κανένας στο φύλλο αγώνος. Εν συνεχεία ο συνοδός της ομάδας μας ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ήρθε ένα ασθενοφόρο να παραλάβει τον παίκτη μας (Ρομάντζη), ο οποίος από τα χτυπήματα είχε ζαλάδες και δεν μπορούσε να μείνει όρθιος, πολύ δε περισσότερο ήταν αδύνατο να συνεχίσει το παιχνίδι και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας.  Με την επανέναρξη του αγώνα  αντικαταστάθηκε από τον Μάτζιο με αριθμό φανέλας 9. Όταν έφθασε το ασθενοφόρο και ενώ δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ξαφνικά βρέθηκαν δύο (2) Ι.Χ. επιβατικά τόσο στην Είσοδο των θεατών όσο και στην είσοδο των κιγκλιδωμάτων προς τον αγωνιστικό χώρο και μαζί με τους φιλάθλους δεν επέτρεπαν την είσοδο του ασθενοφόρου. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να βγάλουν το ειδικό φορείο και με χίλια ζόρια και την συνδρομή της Αστυνομίας, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έφθασαν στα αποδυτήρια όπου είχε μεταφερθεί ο Ρομάντζης και αφού τον παρέλαβαν και τον έβαλαν στο φορείο, πέρασαν από το πλήθος των μαινόμενων ¨φιλάθλων¨, που τον έφτυναν, του έριχναν νερά και κροτίδες. Ο παίκτης μας έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις στο Νοσοκομείο και ευτυχώς έχει μόνο ζαλάδες που προέρχονται προφανώς από ελαφρά διάσειση.
Η ομάδα μας από αυτή την ενέργεια του φιλάθλου τρομοκρατήθηκε σε μεγάλο βαθμό και υπέστη ψυχολογική βία με αποτέλεσμα να συνεχίσει τον αγώνα σε παθητικό ρόλο, αφού υπήρχε η αβεβαιότητα για την σωματική υγεία τόσο της δικής τους όσο και του Ρομάντζη. Επίσης υπήρξε τόση βαρβαρότητα πρός τον  προπονητή,  τον συνοδό και τους αναπληρωματικούς  παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας μας, που δεν την έχουμε συναντήσει πουθενά.
Το γήπεδο της Πέλλας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και είναι παντελώς ακατάλληλο για την διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου. Απορίας άξιο είναι πώς η ΕΠΣ Ν. Πέλλας το όρισε ως έδρα του Μ Αλεξάνδρου Πέλλας, αλήθεια ποια ήταν τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη;
Η γραμμή του πλάγιου άουτ είναι μόλις ενάμισι μέτρο από το ακατάλληλο κιγκλίδωμα. Στο φύλλο αγώνος σημειώνεται ότι ο διαιτητής διέκοψε δύο φορές τον αγώνα επειδή οι φίλαθλοι έφτυναν τον Α΄ βοηθό (επόπτη γραμμών), δηλαδή είναι τόση η αμεσότητα των θεατών με τον αγωνιστικό χώρο, τους διαιτητές και τους ποδοσφαιριστές, που μπορούν να τους φτύνουν ή ακόμα να τους χτυπήσουν επιτυχώς με διάφορα αντικείμενα. Δεν αναφέρει τίποτα όμως ο διαιτητής, για το τι υπέστησαν οι αναπληρωματικοί και ο προπονητής μας, αφού ο πάγκος (κουβούκλιο) εφάπτεται του κιγκλιδώματος. Κροτίδες, πέτρες, ξύλα, νερά και καφέδες από μία ομάδα 15-20 ατόμων περιέλουζαν όσους τολμούσαν να ξεμυτίσουν από τον πάγκο της ομάδας μας. Με βούρδουλες δύο ¨φίλαθλοι¨ κοπανούσαν με λύσσα και μανία το σκέπαστρο του λαμαρινένιου κουβούκλιου, των αναπληρωματικών μας για περισσότερα από 20 λεπτά, η επέμβαση της Αστυνομίας απλά προστάτεψε από τραυματισμό τον προπονητή μας,  τους παίκτες μας και τον συνοδό της ομάδας μας.   
Ύστερα από τα παραπάνω συμβάντα ο διαιτητής όφειλε να διακόψει τον αγώνα σε βάρος της γηπεδούχου ομάδας και να αποχωρήσει από το γήπεδο. Μετά  όμως από παρεμβάσεις μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ν. Πέλλας, του αρχιδιαιτητή (τηλεφωνικά) και της Αστυνομίας, αποφάσισε να συνεχίσει το παιχνίδι. 
Όσον αφορά τον διαιτητή, η Επιτροπή ορισμού διαιτητών ανάρτησε στο διαδίκτυο τον πίνακα των διαιτητών, ύστερα όμως από το κώλυμα του κ.Θεολόγου, που αντιλήφθηκε τι θα γινόταν ως παθών από αντίστοιχο αγώνα της Αψάλου, ορίστηκε άλλος διαιτητής, τον οποίο απέρριψε ο Μ.Α. Πέλλας και εν συνεχεία ορίστηκε ο κ.Κωνσταντινίδης και όλα αυτά εν αγνοία του Εδεσσαϊκού, αφού ουδέποτε ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάσεις, ούτε διορθώθηκε ο αρχικός ορισμός στο διαδίκτυο.
Ο αρχηγός της ομάδας μας υπέγραψε το Φύλλο Αγώνος με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, αφού ο διαιτητής επέτρεψε μόνο την αναγραφή της λέξης (ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ), και μας σύστησε την όποια ένσταση να την υποβάλουμε στην ΕΠΣ Ν. Πέλλας.
                         ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΟΥΜΕ   
Την ακύρωση του αποτελέσματος, τον μηδενισμό της ομάδας Π.Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ και την κατακύρωση του αποτελέσματος υπέρ του ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ με σκόρ 3-0, βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος Α1 της ΕΠΣ Ν. Πέλλας και του Κ.Α.Π. καθώς επίσης των αντίστοιχων δεδικασμένων αποφάσεων μηδενισμού επαγγελματικών ομάδων της Ευρώπης, για αντίστοιχα περιστατικά (π.χ. Μίλαν, για τραυματισμό ποδοσφαιριστή από φίλαθλο με ρίψη μπουκαλιού). Επίσης ζητούμε τον αποκλεισμό του γηπέδου της Πέλλας για όλους τους επόμενους αγώνες, που θα κληθεί να δώσει ως γηπεδούχος ομάδα, επειδή αποδεδειγμένα είναι ακατάλληλο, αλλά και δίνει την δυνατότητα σε ανεγκέφα-λους ¨φιλάθλους¨ να εισέρχονται ανεξέλεγκτα στον αγωνιστικό χώρο και να χειροδικούν σε βάρος των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών.
 Σε περίπτωση που η ένσταση μας δεν γίνει αποδεκτή, σας γνωρίζουμε ότι θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα και θα καταθέσουμε τα δελτία των αθλητών μας στην ΕΠΣ. 

Για την εγκυρότητα της ένστασης ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ καταβάλει στην ΕΠΣ
Ν. Πέλλας το παράβολο των τριακοσίων (300,00) ευρώ, σύμφωνα με την προκήρυξη.
Θα ακολουθήσει σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ με περαιτέρω διευκρινήσεις.


                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              



    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                                                     ΤΡΥΦΩΝ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ 


Συνημμενα:
1 Φωτοαντίγραφο  Βεβαίωσης Γ. Νοσοκομείου Γιαννιτσών με αρ.πρωτ.Γ7/4158/18-4-2011.
1 φωτοαντίγραφο με τα τρία (3) εισιτήρια.
1 Φωτοαντίγραφο του Φύλλου Αγώνος.












ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ Α.Σ.
 Κωνσταντινουπόλεως 40
        58200 ΕΔΕΣΣΑ                  

                                                        Έδεσσα 20-4-2011
                                                            

                  Ε  Υ  Χ  Α  Ρ  Ι  Σ  Τ  Η  Ρ  Ι  Ο

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ       
                  ΤΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
           Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  ΠΕΛΛΑΣ- ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ,
           ΑΠΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
                


                       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ              
























ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.  


    






ΠΡΟΣ : E.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ Έδεσσα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ε.Π.Ο. Αθήνα

2 σχόλια:

  1. allios den mporeis na bgeis edesaike sta xartia to thes tto mats;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λέτε ε;
    οχι θα κατσουμε να μας προπυλακίζει ο κάθε φιλόδοξος παράγοντας για να γίνεται το κεφι του
    τώρα μούγκα.....στη στρούγκα
    θα υποστείται τις συνέπειες και η επόμενη φαση ειναι η διάλυση σας διοτι που θα ξαναβρείτε λεφτα να ξαναπληρώσετε 10 παίκτες για να ξανακάνετε ομάδα, πληρώστε πρώτα για τον τσαμπουκατον αρχηγό σας.
    α και παρεπιπτόντως συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν έδειξαν ήθος γιατι διαφορετικά θα γινόταν ....κολαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)