Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ;




Στις 3 Ιανουαρίου, με Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο υπογράφων και την σημερινή Ερώτηση, ζητούσε να πληροφορηθεί επισήμως,
«Πότε επιτέλους θα γίνει το νέο αθλητικό κέντρο της Έδεσσας» και για την οποία δεν υπήρξε απάντηση. Εξ’ αυτού του λόγου, στις 3 Μαρτίου, ο υπογράφων αναγκάστηκε να επανακαταθέσει την Ερώτηση. Και οι δύο Ερωτήσεις   επισήμαιναν  ότι το 2009 η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε εγκρίνει την κατασκευή του προαναφερθέντος έργου στη θέση «Τσαΐρ Πασά» συνολικής δαπάνης έξι (6) εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθύμιζαν δε ότι η σχετική απόφαση (ΣΑΕ016 ΤΡΟΠ.1) του τότε Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ελήφθη στα πλαίσια του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με φορέα υλοποίησης τον Τομέα Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και – το σημαντικότερο – είχε διασφαλισθεί και πίστωση 600.000 ευρώ για την άμεση δημοπράτηση εντός του 2009.
Τέλος, υπογράμμιζαν ότι το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της πρωτεύουσας και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη απαλλοτριωθεί 75 στρέμματα έξω από τον αστικό χώρο της πόλης. Οχι μόνον διότι θα αναβαθμίσει σημαντικά την αθλητική και γενικότερα την πολιτιστική υποδομή της Έδεσσας, αλλά και διότι θα έχει και παράλληλες θετικές επιπτώσεις όπως: Θα δώσει λύση στο χωροταξικό πρόβλημα της πόλης, καθώς θα απελευθερωθούν και θα παραδοθούν ελεύθερα στους κατοίκους τα 37 στρέμματα που καταλαμβάνει σήμερα το παλιό στάδιο. Επίσης, η αποσυμφόρηση της πόλης θα δώσει διέξοδο προς τον παραδοσιακό οικισμό «Βαρόσι»  και τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας.

Στην δεύτερη Ερώτηση, ο υπογράφων έλαβε απάντηση που μόνον απάντηση στο απλούστατο και σαφές ερώτημα «πότε επιτέλους θα γίνει το νέο Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας» δεν ήταν. Αντιθέτως πρόκειται για ένα αοριστόλογο κείμενο που λέει ότι:
-         Εχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, για να αξιολογηθούν
-         Θα καθοριστούν κριτήρια πληθυσμιακά, τουριστικών υποδομών
-         Θα συσταθεί κάποιο Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού, για να εκφέρει γνώμη για αθλητικά έργα πανελλαδικά
Και καταλήγει ότι μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο των ¨θα¨ των δήθεν σχεδιασμών των ¨κάποιων¨ Συμβουλίων που ¨θα¨ γίνουν ¨κάποτε¨. ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ !!!
           ΕΠΕΙΔΗ, τα όσα προαναφέρθηκαν ως δήθεν ¨απάντηση¨ φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους: ότι η σημερινή Κυβέρνηση, πιστή στην πρακτική της, οδηγεί στις καλένδες ένα έργο πνοής για έναν ολόκληρο Νομό, προφανώς διότι αποτελεί απόφαση Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
          ΕΠΕΙΔΗ αυτό καταργεί για άλλη μια φορά στην πράξη - και πάντα από το ΠΑΣΟΚ, το θεμελιώδες αξίωμα της συνέχειας του Κράτους, ανεξαρτήτως από την εναλλαγή των Κυβερνήσεων.
          ΕΠΕΙΔΗ η απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης για την κατασκευή του έργου ελήφθη με υπευθυνότητα και αφού φυσικά είχαν ελεγχθεί και αξιολογηθεί όλα τα κριτήρια που τώρα ¨ανακάλυψε¨  η σημερινή Κυβέρνηση…
 ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι Κύριοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1.     Εάν θεωρούν ότι υπηρετείται η Νομιμότητα, με την ουσιαστική ακύρωση της απόφασης που είχε λάβει το 2009 η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
2.     Εάν για άλλη μια φορά Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, θα στερήσει ένα έργο πνοής, από ένα Νομό, παραμεθόριο, προβληματικό και επί σειρά πολλών ετών εγκαταλειμμένο από την κεντρική εξουσία.
3.     Εάν πιστεύουν ότι στον εμπαιγμό αυτόν οι Εδεσσαίοι και γενικότερα οι κάτοικοι και φορείς του Νομού μας θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ότι δεν θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσον σε όλα τα επίπεδα, ώστε να δικαιωθούν.


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

1 σχόλιο:

(3)