Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τι είπαν στον Παπανδρέου και τον "Τσάρο" Σόρος και Αμερικάνος πρέσβης


Ο ουγγροαμερικανός Τζορτζ Σόρος, ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος όλων των εποχών, συνάντησε, ως γνωστόν, τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τη Δευτέρα,
 με τον υπουργό Οικονομικών να παρευρίσκεται για λίγη ώρα στη συνάντηση. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, ο Γιώργος  Παπακωνσταντίνου- το αποκάλυψε το Newpost,  πραγματοποίησε επίσκεψη στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ, όπου παρέμεινε για περίπου 40 λεπτά.

Όλως τυχαίως, οι κ. Σόρος και Σμιθ έδωσαν- αμφότεροι, συνεντεύξεις σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα όσα είπαν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όχι φυσικά ότι θα έβγαιναν να αποκαλύψουν τι διαμείφθηκε στις επίμαχες συναντήσεις, αλλά σημειολογικά, όλο και κάτι καταλαβαίνει κανείς.

Με δυο λόγια, καταλάβαμε ότι ο μεν Σόρος δεν θέλει το “κούρεμα”- μπορεί και να έχει ομόλογα ο άνθρωπος, εκτιμάει ότι μπορούμε να βγούμε σε έξι μήνες στις αγορές και τονίζει ότι η αγορά γης στην Ελλάδα είναι ελκυστική για τους επενδυτές. Από τηνβ άλλη πλευρά, ο κ. Σμιθ αφού τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η σθεναρή βοήθεια προς την Ελλάδα. Διαβάστε και εσείς και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Ο Τζορτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ανέφερε ότι λογική λύση για τη χώρα μας "θα ήταν η ενορχήστρωση κάποιου είδους ανασχεδιασμού (reprofiling) τους χρέους, χωρίς 'κούρεμα'", προσθέτοντας ότι "η λύση του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στα χέρια της χώρας και του λαού", μην παραλείποντας να τονίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις, αφού η αγορά γης θα είναι ελκυστική για τους επενδυτές.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε ότι "οι αγορές μπορεί να ανοίξουν για την Ελλάδα σε έξι μήνες", απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντάς την "καταστροφική" και άσκησε κριτική για τους γερμανικούς χειρισμούς στην κρίση χρέους. Αναφορικά με την ελληνική κυβέρνηση, ο Σόρος τόνισε ότι "έκανε εντυπωσιακές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κρίση, θα μπορούσα να πω μοναδικές, αν λάβουμε υπόψη την αρχική έλλειψη ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων και τα λάθη των προηγούμενων ετών".
Ο Αμερικανός πρεσβευτής, Nτάνιελ Σμιθ, από την πλευρά του, μιλώντας στην "Καθημερινή", αναφέρθηκε και στην ελληνική οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είμαστε (σ.σ. οι ΗΠΑ) ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ και υπό αυτό το πρίσμα έχουμε υποστηρίξει σθεναρά τη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε". "Θέλουμε· σταθερές τις διεθνείς αγορές και επιστροφή της ανάπτυξης" αφού αυτό επηρεάζει και τις ΗΠΑ, επεσήμανε.
"Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων, θα καταστήσουν τη χώρα πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις" ανέφερε κάνοντας λόγο για δυσκολία στις μεταρρυθμίσεις, αφού η διαδικασία "απαιτεί χρόνο", επισημαίνοντας ότι τα μέτρα είναι επώδυνα για τον μέσο Έλληνα.
  ΠΗΓΗ:    FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)