Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΤΗΣ  ΣΟΦΙΑΣ  ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Μία αγκαλιά γεμάτη παιδιά είναι το όνειρο κάθε μητέρας. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια βασιλεύει ο καταναλωτισμός , η "ευζωία" και ο υπερτονισμός των «ατομικών δικαιωμάτων », υπάρχουν άνθρωποι που τολμούν να αγγίξουν το όνειρο και την ευτυχία της μητρότητας και της οικογένειας.  Αναμφισβήτητα κυρίαρχη μορφή, η ψυχή που καθοδηγεί και σημείο αναφοράς, είναι η μάνα. Ο πολυτιμότερος άνθρωπος για τον καθένα μας , είναι το στήριγμά μας σε κάθε δυσκολία ,οδηγός  και προστάτης μας στη ζωή. Η μάνα δεν φέρνει μόνο στα σπλάχνα της τη νέα ζωή, αλλά επιβαρύνεται με το μεγαλύτερο χρέος της, τη διάπλαση μιας υγιούς προσωπικότητας και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού της με αρχές και ιδανικά. Στο πρόσωπό της συγκεντρώνονται οι ιδιότητες εκείνες που την εξυψώνουν σε σύμβολο ζωής και ελπίδας.
 Παρόλο που σήμερα η επένδυση σε πολλά χαρούμενα παιδικά πρόσωπα θεωρείται ΄΄ντεμοντέ΄΄ και η κοινωνία πολλές φορές αποθαρρύνει τη δημιουργία οικογένειας , υπάρχουν πολλές γυναίκες που καταφέρνουν να συνδυάζουν την ανατροφή των παιδιών τους  με την εργασία τους ,αποτελώντας έτσι  φωτεινά παραδείγματα για τις νέες κοπέλες ως υποδείγματα ανιδιοτελούς προσφοράς και αποφασιστικότητας. Πρόκειται για... μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου. Αν όμως, θέλουμε η κοινωνία μας να έχει ποιότητα ζωής και να υπάρξει ελπίδα για συνέχεια της φυλής μας, πρέπει να αναδεικνύονται και να στηρίζονται οι μητέρες, τόσο ηθικά όσο και υλικά από την Πολιτεία.
 Η μητέρα μας γίνεται ο πρώτος μας δάσκαλος, ο καλύτερος φίλος ,μας δείχνει το δρόμο της αρετής στη ζωή. Το χαμόγελο της είναι το πιο γλυκό χάδι ,η αγκαλιά της το καταφύγιό μας .Είναι ένας αληθινός θησαυρός .Ο φύλακας  άγγελός μας. Χρόνια πολλά μανούλα.



                                                                                                                  ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ     
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
(ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ)














.

 



.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)