Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δρομολογήθηκε η ίδρυση ενισχυμένου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πέλλα



Από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κας Θεοδώρας Τζάκρη,
ανακοινώνεται ότι μετά την έγκριση από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας που αφορά στην παραχώρηση οικοπέδου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για την ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου, προχωρά πλέον η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην 3η ΥΠΕ, το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και τον Δήμο Πέλλας για την ίδρυση και λειτουργία ενισχυμένου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πέλλα.
          Για την υλοποίηση του παραπάνω έργου, το οποίο η Υφυπουργός παρακολουθεί σε όλα τα στάδια της εξέλιξής του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα, έχουν γίνει  ήδη οι παρακάτω ενέργειες:
1.      Με την υπ’ αριθ. 21883/21.12.2010 απόφαση της 3ης ΥΠΕ, ζητήθηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 118664/27.8.2008 προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία είχε αποφασιστεί η κατασκευή σειράς περιφερειακών ιατρείων στην ελληνική επικράτεια, 6 εκ των οποίων στο Νομό Πιερίας (εκλογική περιφέρεια του πρώην Υφυπουργού Υγείας) και κανενός στο Νομό Πέλλας, για να ενταχθεί και η κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου στην Πέλλα. Συνεπώς, πριν το 2010 η δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στην Πέλλα αποτελούσε απλά μια αόριστη υπόσχεση και μάλιστα σε μία εποχή οικονομικής ευμάρειας που θα επέτρεπε την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου και επομένως όλα όσα λέγονταν και ανακοινώνονταν αποτελούσαν ασκήσεις επί χάρτου. Επιπλέον καμία διοικητική ενέργεια για την οργανική σύσταση του Ιατρείου δεν είχε γίνει στο Υπουργείο Υγείας και καμία ενέργεια δεν έγινε για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ούτε το έργο περιλαμβανόταν μεταξύ των προτεινόμενων έργων στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
2.      Με την Κοινή Υπουργική απόφαση 87554/17.7.2010 το έργο συμπεριλήφθηκε στον πίνακα έργων τομέα υγείας του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην Επιχειρησιακή Συμφωνία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τα έργα του ΕΣΠΑ, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πραγματική υπουργική απόφαση έγκρισης του έργου και της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ.
3.      Δρομολογήθηκε η σύσταση 3 νέων θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα 1 θέσης κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών-τριών, 1 θέσης κλάδου ΤΕ Μαιών-των και 1 θέσης κλάδου ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας, γεγονός που δείχνει έμπρακτα την πρόθεση της Κυβέρνησης για την ίδρυση και λειτουργία ενός ενισχυμένου Περιφερειακού Ιατρείου, το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες στον πολίτη και στον επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας, μέσω ενισχυμένων δράσεων και ευρύτερων παροχών, οι οποίες θα υλοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.
Η σημερινή Κυβέρνηση και μάλιστα σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης αποδεικνύει ότι διαθέτει τη βούληση και βρίσκει τον τρόπο, αλλά και τους πόρους, για να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ενισχυμένου Περιφερειακού Ιατρείου στη Πέλλα, κατέληξε η κα Τζάκρη, υποσχόμενη να συνεχίσει την παρακολούθηση των απαραίτητων ενεργειών μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας για τη λειτουργία του ιατρείου.
Η κα Τζάκρη ζήτησε επίσης από τον Δ/κτη της 3ης ΥΠΕ κ. Ζηλίδη και την παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δήμο Γιαννιτσών του παλιού Νοσοκομείου της πόλης, καθώς λόγω του παρόντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτό δεν μπορεί να ενταχθεί από το Δήμο σε κανένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αξιοποίησή του ως πολιτιστικό κέντρο, ή να καταστεί φορέας άλλων κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)