Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ALMOPISTAS



Το Δημοτικό Σχολείο Τσακώνων - Χρύσας - Ροδωνιάς και οι Almopistas διοργάνωσαν μία εκπαιδευτική δράση την Παρασκευή 4 Ιουνίου για όλους τους μαθητές ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Με τη δράση αυτή τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος που είναι την Κυριακή 5 Ιουνίου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, περπάτησαν στους δρόμους των τριών χωριών και καθάρισαν τα πεζοδρόμια και τα πάρκα. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους και τους εθελοντές των Almopistas. Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Σωκράτης Κοτόπουλος διαπίστωσε ότι η δράση αυτή ήταν ένας πολύ πρακτικός και επιμορφωτικός τρόπος για να αντιληφθούν οι μαθητές τη σημασία της φροντίδας του χωριού και του περιβάλλοντος γενικότερα.  Μετά από μία ώρα εργασίας οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Καφέ Ρίκος όπου τους περίμενε μία έκπληξη. Σουβλάκια, λουκάνικα και χυμοί ήταν η γενναιόδωρη προσφορά των επιχειρήσεων "Γύρο Γύρο Όλοι", "Καφέ Ρίκος" στους Τσάκους και "Κρεοπωλείο Χρήστος Πέτσος" στην Πολυκάρπη. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές ήταν ενθουσιασμένοι και χαμογελαστοί. Οι Almopistas ελπίζουν ότι τα παιδιά πήραν ένα πολύτιμο μάθημα που θα βοηθήσει στο μέλλον να κρατήσουν την Αλμωπία όμορφη!
Οι Almopistas είναι μια εθελοντική ομάδα με στόχο την ανάπλαση, τη διατήρηση και τον εξωραϊσμό της Αλμωπίας. Αν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να προτείνετε ιδέες σχετικά με τις επόμενες δράσεις των Almopistas σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση almopistas@gmail.com και στο Facebook: Almopistas Aridaia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)