Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Το Πολεοδομικό γραφείο της Αριδαίας είναι μία υπηρεσία που εξυπηρετεί χιλιάδες δημότες
καλύπτοντας όλη την περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Αναμφισβήτητα η σωστή και άρτια λειτουργία του αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Από το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής με τη συνένωση των Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, λόγω Καλλικράτη, το πολεοδομικό γραφείο της Αριδαίας έγκειται πλέον στα πλαίσια της αρμοδιότητας του Δήμου Αλμωπίας και όχι πια στην πρώην Νομαρχία. Ωστόσο, ο Δήμος Αλμωπίας δεν έχει φροντίσει μέχρι σήμερα για την οργάνωση και σωστή επάνδρωση του εν λόγω γραφείου.

Εμείς, λοιπόν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί της περιοχής της Αλμωπίας αναγκαζόμαστε σήμερα να διαμαρτυρηθούμε έντονα, με την παρούσα επιστολή, εξαιτίας της υπολειτουργίας του Πολεοδομικού γραφείου Αριδαίας η οποία οφείλεται σε κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού. 

Πρόκειται για μία τελματώδη κατάσταση, η οποία σε σχέση με την υφιστάμενη οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας, συμβάλλει στην επαγγελματική μας απαξίωση και στη γενικότερη οικονομική κατάρρευση, αποτελώντας πλέον ένα από τα μείζονα προβλήματα της περιοχής.

Κύριε Δήμαρχε,

επαγγελματίες οικοδόμοι και λοιποί τεχνίτες, έμποροι και απλοί πολίτες χάνουν καθημερινά σε χρήματα, χρόνο και ηθικό, γιατί νιώθουν να παρεμποδίζεται και η ελάχιστη επιχειρούμενη συμβολή τους στην ανάπτυξη του τόπου. Η υφιστάμενη κατάσταση στερεί τη δυνατότητα οργάνωσης οποιουδήποτε προγραμματισμού και προκαλεί ανεπανόρθωτη κωλυσιεργία  στην προώθηση ενός σημαντικού τμήματος της επαγγελματικής δραστηριότητας του Δήμου μας.

Σας καλούμε να επιληφθείτε του προβλήματος και ζητάμε την άμεση στελέχωση του Πολεοδομικού γραφείου της Αριδαίας από μηχανικούς και την καθημερινή και πλήρη λειτουργία αυτού, με σκοπό την σωστή και έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως και οφείλατε να έχετε κάνει έως τώρα.

Τέλος προτείνουμε την επάνδρωση του Πολεοδομικού γραφείου με την συμβολή  και μόνιμη τοποθέτηση κάποιων εκ των υπαρχόντων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας ή την άμεση πρόσληψη νέων συναδέλφων.

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Αλμωπίας είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε γόνιμο διάλογο προκειμένου να συμβάλλει στην εξεύρεση ουσιαστικής λύσης.



Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γραμματέας



Μπελιοβάνης Πολυχρόνης                                                         Σαμαρτζίδης Σοφοκλής

Πολιτικός Μηχανικός                                                             Ηλεκτρολόγος Μηχανικός





ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΘΕΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - Σ.Δ.

5 σχόλια:

  1. Συμπαραστάτη του Δημότη αυτό το θέμα πιστεύω ειναι της αρμοδιότητας σου.
    Επειδή είσαι δραστήριος και δεν μασάς, ασχολήσου λίγο με την ταλαιπωρία των συμπολιτών σου, μηχανικών και πολιτών που προέρχεται αποκλειστικά από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΙ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣ.
    Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΑΛΤΩΝ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε κοιμάσαι!

    ασχολήσου και λίγο με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και σταμάτα να ασχολείσαι με τα κεράσια σου και τα φαντάσματα του καθε τρελού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 7.30 ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ 2 ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 8.31 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΟ ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙΑΘΗΝΑΙΩΝ.ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΟ........ΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ. ΕΚΕΙ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ. ΚΡΑΤΑ ΔΘΜΑΡΧΕ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ. ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΕΣΥ ΑΠΛΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 3.32 ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)