Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Και η ΕΑΣ Κοζάνης εκτός συστήματος ΟΣΔΕ



Και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης τίθεται οριστικά εκτός του συστήματος ΟΣΔΕ,
μετά την ΕΑΣ Κεφαλονιάς. Και σ’ αυτή την περίπτωση, την υλοποίηση των εργασιών αναλαμβάνουν συνεργεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.  Η ΕΑΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ  εισέπραξε παρανόμως χρήματα από τους παραγωγούς τα οπία τώρα καλείται να επιστρέψει. Κάτι παρόμοιο , δηλαδή ΠΑΡΑΝΟΜΗ είσπραξη χρημάτων ,έχει γίνει και στη περιοχή μας.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Διευθυντή,

Μετά το υπ’ αριθμ. 449/9.6.11 έγγραφό μας προς ΟΠΕΚΕΠΕ το οποίο σας κοινοποιήσαμε και με το οποίο αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της άμεσης διακοπής της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος της Ένωσής σας λόγω σοβαρών συμβατικών σας παραβάσεων στην υλοποίησή της υπ’ αριθμ. 6023/ΠΜ/2011 Δημόσιας Σύμβασης, με την σύμφωνη γνώμη του ΟΠΕΚΕΠΕ, σας ενημερώνουμε ότι η Οργάνωσή σας καταργήθηκε οριστικά ως Πύλη Εισόδου στην εκτέλεση του έργου της παραπάνω σύμβασης για το 2011.

Η υλοποίηση των αναφερόμενων εργασιών για τους παραγωγούς της περιοχής σας, αναλαμβάνεται από συνεργείο που έχει οριστεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο, με την εγκατάστασή του στην περιοχή, θα καλύψει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και υποχρεώσεις έτσι ώστε να διασφαλισθεί απόλυτα η ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών και εργασιών προκειμένου να μην υπάρξει καμία απώλεια στις ενισχύσεις που θα καταβληθούν στους παραγωγούς της περιοχής, αλλά και για να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις σε σχέση με την ασφάλισή της αγροτικής παραγωγής τους και την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προαναφερόμενη σύμβαση.

Παραμένει σαφώς η υποχρέωσή σας να επιστρέψετε άμεσα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά στους παραγωγούς της περιοχής σας.

Ο Υπεύθυνος Έργου και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ

Ιωάννης Τσιφόρος

ΠΗΓΗ :AGRONEWS

2 σχόλια:

(3)