Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑ


Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή κερασιού του Άγρα (φωτο χορευτικό Μ.Σ. "ΠΟΖΑΡ" ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)
, παρότι η φετινή παραγωγή έχει πληγεί ιδιαίτερα από την έντονη χαλαζόπτωση. Στην εκδήλωση που συμμετείχαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, οι Βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Γιουματζίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, υπήρχαν εδέσματα από κεράσι, ενώ μετά την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων ακολούθησε λαϊκό γλέντι.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα των κερασοπαραγωγών και στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί στο Δημαρχείο Έδεσσας, αλλά και στη Γιορτή Κερασιού που θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια πανελλήνιας προβολής των τοπικών προϊόντων.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
Πριν από λίγη ώρα οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, βρεθήκαμε στο Δημαρχείο, για να συζητήσουμε το γνωστό πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την σφοδρή χαλαζόπτωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή και κατ’ επέκταση  την έλλειψη όλων αυτών των δεδομένων, που θα διασφάλιζαν τα εισόδημά σας. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας είχα την ευκαιρία για άλλη μία φορά την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος και να ευχαριστήσω όλους που με την σειρά τους θα κάνουν αυτό που μπορούν  για την αντιμετώπιση του.
Από την δική μας την πλευρά, ως Δημοτική Αρχή, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, κάτω από αυτές τις συνθήκες που δεν είναι ευχάριστες για κανέναν. Το βέβαιο είναι ότι όλοι μας είμαστε δίπλα σας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε προκειμένου η αγροτική οικονομία να βρει τον δρόμο της στην περιοχή μας.
Σήμερα όμως γιορτάζουμε και γιορτάζουμε για το κεράσι μας, που η φύση και ο ανθρώπινος μόχθος το προσφέρει απλόχερα στον τόπο μας.
Οι καιρικές συνθήκες τις περισσότερες φορές δεν μας ευνοούν. Εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να βλέπουμε μπροστά. Και αυτό αν θέλετε είναι το πρώτο ζητούμενο. Βέβαια ο Δήμος δεν μπορεί να είναι ο κύριος εκφραστής μιας ενιαίας αγροτικής πολιτικής, ωστόσο σας τονίζω ότι στόχος μας είναι να ανακηρύξουμε μια συγκεκριμένη πολιτική που θα στηρίζει δυναμικά το προϊόν και τα θα το προωθήσει στις αγορές.
Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε φέτος την Γιορτή Κερασιού στην Αθήνα, με την συνεργασία του συλλόγου της Έδεσσας και θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε μία καλή αρχή στην πανελλαδική προβολή που απαιτείται.
Εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσπάθεια που καταβάλλατε για την διοργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων, σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ που στέκεστε αρωγοί στην κοινή προσπάθεια.
Να είστε βέβαιοι ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν την στήριξη του κερασιού μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)