Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σε τροχιά υλοποίησης Το Πολυδύναμο Ιατρείο Πέλλας


Πλήρη δικαίωση για τον Γιώργο Καρασμάνη και για τις ακούραστες προσπάθειές του, αποτελεί η
απάντηση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου σε Ερώτηση του Βουλευτή, με την οποία ανακοινώνει επίσημα ότι προχωρεί στην υλοποίηση του Πολυδύναμου – και όχι Περιφερειακού – Ιατρείου Πέλλας.
Την έγκριση απόφασης για τη δημιουργία του Πολυδύναμου, είχε πετύχει ο Γιώργος Καρασμάνης επί της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Υ3α/ΓΠ 106161/31-08-09). Η σημερινή Κυβέρνηση, με τη γνωστή πρακτική της να παλινωδεί και να κωλυσιεργεί όταν πρόκειται να υλοποιήσει αποφάσεις της προκατόχου της, καθυστερούσε και εδώ συστηματικά, κυρίως με την διοχετευόμενη πρόθεσή της, αντί για Πολυδύναμο να κάνει Περιφερειακό Ιατρείο .
Ο βουλευτής, συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά, τόσο με μάχες μέσα στη Βουλή, όσο και με συνεχείς προσωπικές επαφές και παρεμβάσεις σε συναρμόδιους υπουργούς. Πρόσφατα, στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Εδεσσας, τόνισε στον παριστάμενο υφυπουργό ότι, στον τομέα της υγείας η Πολιτεία δεν πρέπει να φείδεται δαπανών και γι΄ αυτό, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, θα δίνουν ανυποχώρητα τις μάχες όταν και όπου πρέπει. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ¨ιδιαίτερα σε θέματα υποδομών υγείας, δεν κάνουμε ούτε εκπτώσεις, ούτε συμβιβασμούς. Στην Πέλλα θα γίνει Πολυδύναμο και όχι Περιφερειακό¨. 
          Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης, όταν η Κυβέρνηση εξακολουθούσε να παλινωδεί και να κωλυσιεργεί, είχε δεσμευτεί στους συντοπίτες μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: ¨Η πολιτική είναι ρόδα που γυρίζει. Αύριο θα είναι μια άλλη Κυβέρνηση. Και δεσμεύομαι ότι τότε θα εφαρμόσουμε άμεσα την αρχική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και το Πολυδύναμο της Πέλλας θα γίνει¨.
          Η δικαίωση για τις συνεχείς προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη, και για την πεποίθησή του ότι αυτές θα αποδώσουν και το έργο θα υλοποιηθεί, βρίσκεται στην απάντηση του Υπουργού κ. Λοβέρδου η οποία παρατίθεται αυτούσια,
«Απαντώντας στην με αρ. 15747/01-05-11 Ερώτηση και την 16541/786/19-05-11 Ερώτηση και ΑΚΕ που κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές κ.κ. Γ. Καρασμάνη και Β. Γιουματζίδη, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξης:
Με την αρ. Υ3α/ΓΠ 106161/31-08-2009 απόφαση ΥΥΚΑ ανατέθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. η κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πέλλας του Κ.Υ. Κρύας Βρύσης του Γ.Ν. Γιαννιτσών, με προϋπολογισμό 380.000,00ευρώ από τις πιστώσεις του ΠΔΕ (ΣΑΕ 091/5). Ο Δήμος Πέλλας έχει αποστείλει στη ΔΕΠΑΜΟΜ Α.Ε. αρχιτεκτονικά σχέδια προκαταρτικής μελέτης (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, κάτοψη και όψη), τα οποία έχουν εγκριθεί από λειτουργικής άποψης από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας.
Το έργο συμπεριελήφθη στη σχετική Επιχειρησιακή Συμφωνία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τα έργα ΕΣΠΑ που υπογράφηκε στις 02.07.2010, η 3η ΥΠΕ βρίσκεται σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Πέλλας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, κι η δρομολόγηση υλοποίησης του έργου εντάσσεται στο πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτει το ΥΥΚΑ, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
            Περαιτέρω, ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία μονάδων υγείας θα εξεταστούν συνολικά στα πλαίσια αναβάθμισης του Υγειονομικού Χάρτη και αναδιάταξης των Μονάδων Υγείας, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών, τη μείωση των ανισοτήτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, που ξεκίνησε την 01η -04- 2011 και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ»

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                           4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)