Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ





Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Με επιστολή

 Προς: Υπουργό Παιδείας Δ.Β.Μ. & Θρησκευμάτων  την οποία κοινοποιεί  στους

 Βουλευτές Νομού
                                                                                    Τον Αντιπερειφεριάρχη  Πέλλας
                                                            τον Δήμαρχο Αριδαίας
                                    και τα Μ.Μ.Ε.
διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Αθλητικού Σχολείου

      Κυρία Υπουργέ
     Με έκπληξη διαπιστώσαμε την Παρασκευή 5/8/2011,  διαβάζοντας στον τοπικό τύπο  σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Πέλλας, ότι το ΤΑΔ Αριδαίας δεν συμπεριλαμβάνεται στα υπό λειτουργία Αθλητικά Σχολεία που προτάθηκαν για το Νομό Πέλλας(Έδεσσας – Γιαννιτσών).
     Έτσι,  αποδείχθηκαν  αναξιόπιστοι όλοι οι υπεύθυνοι, που παρηλάσανε από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας – ΤΑΔ Αριδαίας το Γενάρη του 2011, μετά από τις κινητοποιήσεις των μαθητών, υποσχόμενοι σε μαθητές, γονείς και τοπικούς φορείς την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Αθλητικού για την χρονιά που πέρασε και κανονική λειτουργία στην νέα σχολική χρονιά(2011-2012). Η προσωρινή αναστολή κρίθηκε αναγκαία γιατί το Σχολείο- ΤΑΔ  αδυνατούσε να προσαρμόσει την λειτουργία του στις αλλαγές που ζητούσε το Υπουργείο για τα Αθλητικά Σχολεία στην μέση της σχολικής χρονιάς.
     Αναρωτιόμαστε πραγματικά μήπως έτσι θέλουν να τιμωρήσουν τους μαθητές για τις περσινές τους κινητοποιήσεις;
     Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι ο Νομός Πέλλας είναι μόνο η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά;
     Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα καταστήσουν την Αλμωπία παράρτημά τους;
      Ξεχνούν ότι το Αθλητικό Γυμνάσιο Αριδαίας, από το 1996 που ξεκίνησε την λειτουργία του έχει να επιδείξει έναν ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας με υψηλό γνωστικό επίπεδο των μαθητών του  και ιδιαίτερες αθλητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο, αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο Σχολείο. Οι ομάδες μπάσκετ του Σχολείου(αγόρια – κορίτσια) αναδεικνύονται «μόνιμοι» πρωταθλητές  στο  Νομό. Δεκάδες αθλητές στίβου του Αθλητικού,  αναδεικνύονται πρωταθλητές σε σχολικούς αγώνες και σημειώνουν ξεχωριστές αθλητικές διακρίσεις. Το τμήμα της άρσης βαρών κάνει την πόλη της Αριδαίας ευρύτατα γνωστή με τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες που σημειώνουν οι αθλητές του. Στο τμήμα ποδοσφαίρου πολλοί αθλητές διακρίνονται και εντάσσονται στο δυναμικό μεγάλων ομάδων.
     Αντίθετα τα υπόλοιπα σχολεία που προτάθηκαν   δεν παρουσιάζουν την ίδια δραστηριότητα και ειδικά αυτό της Έδεσσας που μέχρι το Γενάρη του 2011 δεν λειτουργούσε, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μαθητές. Το ενδιαφέρον των μαθητών για να ενταχθούν στο ΤΑΔ Αριδαίας είναι έντονο και κάθε χρόνο δεκάδες μαθητές μένουν εκτός γιατί υπάρχει υπερκάλυψη του απαραίτητου αριθμού.
      Η επιβράβευση λοιπόν αυτής της πετυχημένης προσπάθειας, που χαίρει της εκτίμησης όλης της τοπικής κοινωνίας και για την οποία εκφράζονται με κολακευτικά σχόλια όλοι οι εκπαιδευτικοί και αθλητικοί φορείς, είναι η  μη λειτουργία του ΤΑΔ Αριδαίας.
      Κυρία Υπουργέ
      Έχετε την δυνατότητα και σήμερα ακόμα να αποκαταστήσετε την αδικία και να δώσετε εντολή λειτουργίας του ΤΑΔ Αριδαίας για την φετινή χρονιά. Οι επιτυχίες των μαθητών – αθλητών θα σας δικαιώσουν. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι επιθυμία  όλων των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας είναι η συνέχιση και λειτουργία του Αθλητικού Γυμνασίου Αριδαίας για την τρέχουσα περίοδο.
     Στον τομέα των αλλαγών που θέλετε να προωθήσετε στα Αθλητικά Σχολεία, είμαστε  πρόθυμοι να συνεισφέρουμε με προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Για το Δ.Σ.
            Ο Πρόεδρος                                                                           Η  Γεν. Γραμματέας

             Προκοπίδης Ευάγγελος                                                         Κόνογλου Δέσποινα
   

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, ΦΑΝΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΥΖΕΙΣ;
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ;;;
    ΑΕΙΕΙ ΧΑΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
    ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΕΣΚΑΛΟΙ.
    11.35 ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "ΔΕΣΚΑΛΟΣ" ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΒΑΘΙΑ ΞΥΠΝΙΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)