Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας

Το τρέχον διάστημα, οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας
 εκπονούν το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα.Πρόκειται για
ένα πρόγραμμα αναπτυξιακών υποδομών, τοπικών επενδύσεων και βελτίωσης της υφιστάμενης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και των Νομικών του προσώπων.
Με την αριθμ. 278/24-08-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα το πρώτο στάδιο
που αφορά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, στον οποίο χαράχθηκε η αναπτυξιακή στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Δήμος. Το χρονικό διάστημα που διανύουμε εκτελείται η δεύτερη φάση στην οποία αποτυπώνεται
 ο χρονικός, τεχνικός και οικονομικός προγραμματισμός των έργων που θα λάβουν χώρα την περίοδο από τον Αύγουστο του 2011, έως και τον Αύγουστο 2014.
Ο Δήμος Αλμωπίας έχοντας ως στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης της περιοχής και την εσωτερική ανάπτυξη του ΟΤΑ ως οργανισμού έδωσε ιδιαίτερη έμφαση για τη χάραξη της στρατηγικής του, με άξονες:
           στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής,
           στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και των υπηρεσιών παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού,
           στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης,
           στην ανάπτυξη του Ο.Τ.Α. ως οργανισμού και στη βελτίωση των σχέσεών του με τους πολίτες, την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς.
Καθώς η άποψη και ο λόγος των φορέων και των φυσικών προσώπων του δήμου μας αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος, ο Δήμος Αλμωπίας προσκαλεί τους πολίτες να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους
  έως την Τετάρτη 07-09-2011, αναφορικά με την πρώτη φάση του σχεδίου και να προτείνετε τα έργα που θεωρείτε αναγκαία να συμπεριληφθούν στο δεύτερο στάδιο της κατάρτισης του τριετούς προγράμματος.
Συνοπτική περιγραφή μέρους της Α΄ Φάσης παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.dimosalmopias.gov.gr), ενώ το πλήρες κείμενο της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος μπορεί να αναζητηθεί από το Γραφείο Προγραμματισμού (υπεύθυνοι κα. Ελπασίδου, κος Παρούτογλου Νικόλαος τηλ. Επικοινωνίας 2384350225).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)