Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«27η Έμπορο-βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας»,

 

Έκλεισε τις Πύλες της η «27η Έμπορο-βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας», στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, μετά από έξι ημέρες λειτουργίας.



Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η Χώρα μας, ο «θεσμός» της Έμπορο-βιοτεχνικής Έκθεσης συνεχίστηκε με απρόσμενη επιτυχία και αυτό χάρη στις επιχειρήσεις που αντέδρασαν δυναμικά στις αντιξοότητες, παίρνοντας μέρος σ΄ αυτήν και ανανεώνοντας έτσι τους δεσμούς τους με το καταναλωτικό κοινό. Σημαντική συμβολή στην προσέλευση των εκθετών είχαν: η «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», η οποία επιχορήγησε Μικρομεσαίες Παραγωγικές Επιχειρήσεις του Τομέα Τροφίμων και Ποτών της ευρύτερης περιοχής καθώς και τα τέσσερα Επιμελητήρια της Περιφέρειας που για πρώτη φορά συνεργάστηκαν, με συντονισμένες ενέργειες για το σκοπό αυτό.



Εφέτος, συμμετείχαν πολλές καινούργιες επιχειρήσεις, από τη Δυτική Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έφτασαν τις 150 και αναπτύχθηκαν σε μια έκταση 6.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. 

Τα  προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν εδώ, ήταν ενδεικτικά των τάσεων της Αγοράς. Οι εμπορικές πράξεις που πραγματοποιήθηκαν και το ενδιαφέρον του κοινού για τα προϊόντα ήταν ικανοποιητικό, όπως δήλωσαν οι ίδιοι. Σημαντική ήταν και η παρουσία των Εμπορικών Επισκεπτών μετά από μεθοδευμένες και στοχευμένες ενέργειες των Διοργανωτών σε συνεργασία με το «Βαλκανικό Επιχειρηματικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας». Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στην επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια, της κας Μεζερίδου η οποία συνόδευε 15 επιχειρηματίες, των Εκπροσώπων Αναπτυξιακών Φορέων και Επιμελητηρίων από τη FYROM και 10 Επιχειρηματιών από τα Τίρανα.

Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο ενώ την Έκθεση σταδιακά επισκέφτηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών καθώς επίσης και η Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κα Kathryn Kay, η οποία με αφορμή την Έκθεση επισκέφτηκε και τις Τοπικές Αρχές. Η κα Kay, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την οργάνωση και το μέγεθος της Έκθεσης καθώς από την ποιότητα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων.

Την Έκθεση περιηγήθηκαν περίπου 20.000 επισκέπτες, βάση της καταμέτρησης των εισιτηρίων εισόδου και των προσκλήσεων των εκθετών. Οι επισκέπτες προέρχονταν κυρίως από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και από την Ημαθία, την Πέλλα και τα Ιωάννινα.



Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα την «Αγροτική Επιχειρηματικότητα», η οποία σημείωσε μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων. Την Ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού, το ΓΕΩ.ΤΕ  Δυτικής Μακεδονίας και η «Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή», οι οποίοι συμμετείχαν και με περίπτερα.

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα ήταν και φέτος πλούσιο σε συμμετοχές Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι παρουσίασαν την Πολιτιστική και Λαογραφική Παράδοση που εκπροσωπούν με κεράσματα παραδοσιακών εδεσμάτων και χορών. Οι Σύλλογοι που πήραν μέρος ήταν:

«Ο ΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΗ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπνοχωρίου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας «Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιατίστης «ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ» και χόρεψαν την τελαυταία ημέρα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι:  «Τ΄ ΑΛΩΝΙΑ», η 


Οι Διοικήσεις των διοργανωτών Φορέων, Επιμελητηρίου και Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής διοργάνωσης και ιδιαίτερα τους Χορηγούς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας & Προβολής που βοήθησαν σημαντικά με τις χορηγίες τους τη διεξαγωγή αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Τα Μ.Μ.Ε. γενικότερα, για την έγκαιρη και έγκυρη δημοσίευση των σχετικών γεγονότων και δράσεων, το πλήθος των επισκεπτών που τίμησαν και ενίσχυσαν για ακόμα μια φορά το θεσμό αυτό, καθώς και τους εκθέτες για την ποιοτική τους παρουσία,  υποσχόμενοι για την ακόμα αρτιότερη διοργάνωση της 28ης Έκθεσης το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)