Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ



   Σήμερα, 4η Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Μέρα των Ζώων έρχεται για μια ακόμη φορά να θυμίσει σε όλους  τη σημασία που έχει η προστασία και η φροντίδα των ζώων, οικόσιτων και άγριων.

 Τα ζώα αναμφισβήτητα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, από τα πρώτα κιόλας βήματα της.

   Η κακοποίηση των ζώων λοιπόν, αποτελεί πράξη απάνθρωπη με βαθύτερα αίτια, και είναι ενάντια στο Νόμο ο οποίος τιμωρεί και μάλιστα αυστηρά πλέον τους παραβάτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου, είναι και ο νέος νόμος που δείχνει πως ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο αναγνωρίζεται η ανάγκη για την διαφύλαξη και την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ωστόσο δεν αρκούν μέτρα καταστολής ή τιμωρίας όσων προβαίνουν σε πράξεις κακοποίησης των ζώων. Ζητούμενο μιας συντεταγμένης πολιτείας και μιας κοινωνίας η οποία σέβεται τον ίδιο της τον εαυτό, θα πρέπει να είναι η διάχυση μιας συνειδητής προσπάθειας στον πυρήνα της, στην κάθε οικογένεια, στα σχολεία, για την διασφάλιση της προστασίας των ζώων.

Δεν ξεχνάμε ότι τα ζώα αποτελούν τους «συνταξιδιώτες μας» στο ταξίδι της ζωής και ο άνθρωπος οφείλει να προσπαθήσει για την απαιτούμενη οικολογική ισορροπία, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην διαβίωση κάθε μορφής έμβιας ζωής.

Η μέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει κάλεσμα των πολιτών για αναθεώρηση της στάσης και νοοτροπίας τους σχετικά με τα ζώα, αναγνώριση του δικαιώματος τους στην ζωή, και στήριξη του δύσκολου έργου όσων έχουν επιφορτιστεί με την προστασία και τη φροντίδα τους.



Γιώργος Ταγκαλίδης

Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)