Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Περιοδεία αντιπροσωπείας Περιφ.Συμβούλων Κ.Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Δήμο Πέλλας


             Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Κεντρική Μακεδονία Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γιάννης Ζιώγας,

 Βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκαν χθες με τους εργαζόμενους του Δήμου Πέλλας, που μήνες τώρα παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΧΥΤΑ.
         Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αρχικά, ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για τη θετική εξέλιξη που προέκυψε, καθώς ο δήμος, που αρχικά προκήρυξε διαγωνισμό για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ από ιδιώτες, τελικά κάτω από την πίεση των εργαζομένων αποφάσισε να υπογράψει προ-γραμματική σύμβαση με την 3η διαχειριστική επιτροπή που διοικεί το ΧΥΤΑ, για τη λειτουργία του από τους εργαζόμενους του δήμου.
     Στη συνέχεια το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο δημοτικό γκαράζ και μετά ξεναγήθηκε στο ΧΥΤΑ.
      Ο ΧΥΤΑ της Πέλλας ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά από τις αρχές Γενάρη. Υπεύθυνος για τη δοκιμαστική λειτουργία ήταν ο εργολάβος που κατασκεύασε το έργο, «Παπαϊωάννου», πίσω από τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ο όμιλος Λάτση. Δέκα μήνες μετά, και ενώ η δοκιμαστική λειτουργία έληξε το Μάρτη, ο ΧΥΤΑ εξακολουθούσε να λειτουργεί από τον εργολά-βο. Στο μεταξύ, ο δήμος, με σύμφωνη γνώμη διοίκησης (ΝΔ) και μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του ΧΥΤΑ και προκήρυξε διαγωνισμό για τη λειτουργία του για ένα χρόνο από ιδιωτική εταιρεία. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιούνταν στις 25 Οκτώβρη.
     Κάτω από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που από την αρχή είχαν τη στήριξη του εκλεγμένου του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πέλλας Σίσκου Χρήστου, την περασμένη βδομάδα, ο Δήμος αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό και να αναλάβει ο ίδιος τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Από την επόμενη μέρα, ο ανάδοχος του έργου τα μάζεψε κι έφυγε και οι εργαζόμενοι του δήμου μπήκαν αποφασιστικά, λειτουργούν και φυλάσσουν το ΧΥΤΑ.
     Ο Θ. Κωνσταντινίδης κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση καθώς εκκρεμεί να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και φορέα. Σημείωσε πως, ειδικά αυτή την περίοδο, έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι να βλέπουν ότι μπορούν να υπάρχουν έστω και μικρές κατακτήσεις. Συνδέοντας την εξέλιξη του αγώνα τους με τις γενικότερες εξελίξεις σημείωσε πως πρέπει οι εργαζόμενοι οργανωμένα, συλλογικά και ταξικά προσανατολισμένοι να παλέψουν για αντίστοιχες κατακτήσεις στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα, να διεκδικήσουν οι ίδιοι να γίνουν οι διαχειριστές της τύχης της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)