Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΤΑΜΟΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ:


  
΄Εργο ανάπλασης ή έργο του παράλογου



Μια άλλη άποψη για το έργο της κατασκευής των ποταμοβρχιώνων , δίνει με  την παρακάτω ανακοίνωσή  της η πρωτοβουλία  πολιτών  της ΄Εδεσσας  :             
 Με μπουλντόζες και φορτηγά να εισβάλουν στα πάρκα του «Κιουπρί» και των «Μικρών Καταρακτών» δόθηκε πριν από δυο βδομάδες η πρεμιέρα του έργου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ανάδειξη δικτύου ποταμοβραχιόνων της πόλης της Έδεσσας ως ζωντανό στοιχείο της καθημερινότητάς της».

Το φαραωνικής σύλληψης έργο του πρώην Δήμαρχου Έδεσσας Γάννη Σόντρα αλλά και του σημερινού, Δημήτρη Γιάννου, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης χρηματοδοτούμενο κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από Εθνικούς πόρους, με προϋπολογισμό 8.500.000€. 

Τη στιγμή που η χώρα βιώνει την λεηλασία των χαμηλών εισοδημάτων και την απειλή της χρεοκοπίας είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ να σπαταλούνε τόσα χρήματα για ένα άχρηστο στην ουσία έργο, με εξαίρεση κάποια έργα υποδομής ( όπως ,αποχετευτικά ,αρδευτικά) και  μικρής κλίμακας πεζοδρομήσεις.

Το άπλετο τσιμέντο που θα χυθεί και οι δεκάδες νέες τσιμεντογέφυρες και εξέδρες που θα σκεπάσουν τα ποτάμια αλλοιώνοντας το φυσιογραφικό τους χαρακτήρα , δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το αισθητικό αποτέλεσμα. Πως άλλωστε θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν τόσα χρήματα;
Αξίζει να σημειωθεί πως στο σύνολο του προϋπολογισμού του έργου το 20% αφορά έργα οδοποιίας, το 50% οικοδομικά έργα ,το 21%, ηλεκτρομηχανολογικά έργα, το 3,7% αποχετευτικά , το 0,4% την ύδρευση και μόλις το 5,4% εργασίες πρασίνου.

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ, ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΝΑΡΙΑ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟ ΕΙΧΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ο ΠΡΩΗΝ 2 ΚΑΙ 3 Ο ΝΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ 7 ! ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ 36.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ 24.000; ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΩΣ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Η/Υ ΚΛΠ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ. ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ. ΑΚΟΥ ΡΕ ΒΟΛΕΨΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ. ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΓΓΑΡΗ, ΠΟΥ ΠΑΡΚΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΙΕΝΤΕ. ΕΡΓΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΙΑΞΟΥΝ;
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ!
    ΑΠ΄ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΤΑΜΟΒΡΑΧΙΟΝΑ{ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ}ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΑΜΟΒΡΑΧΙΟΝΩΝ ....".
    ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)