Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Eνημερωτική συνάντηση για το νέο νομικό πλαίσιο για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις




Με επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών




ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά με το νέο νομικό πλαίσιο των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, στην οποία παραβρέθηκαν μέλη των διοικήσεων από όλες σχεδόν τις συνεταιριστικές οργανώσεις του νομού, αλλά και αρκετοί μεμονωμένοι αγρότες.
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα κ. Β. Γκίκας και ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Α. Μπακούρος, οι οποίοι ενημέρωσαν τις διοικήσεις των συνεταιρισμών και τους αγρότες για το νέο νόμο για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις.
Την εκδήλωση άνοιξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη, η οποία παρουσίασε τους ομιλητές και αναφέρθηκε συνοπτικά στο νέο νόμο για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, που ήταν και ο σκοπός της ενημερωτικής αυτής συνάντησης. Στη συνέχεια οι κκ. Γκίκας και Μπακούρος προέβησαν σε αναλυτικές παρουσιάσεις των βασικότερων στοιχείων του νέου νόμου και απάντησαν αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις των παρισταμένων στη δημιουργική συζήτηση που ακολούθησε για πάνω από δυόμισι ώρες.
Πριν την εκδήλωση τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ συμμετείχαν σε επιμέρους συναντήσεις για εξειδικευμένα θέματα που διοργανώθηκαν από την κ. Τζάκρη με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας της Παραλίμνης και τη Διευθύντρια και μέλη της διοίκησης της ΕΑΣ Γιαννιτσών.
Στην πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Ινστιτούτο Παραλίμνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα που δημιουργείται από την συγχώνευση των τεσσάρων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, ήτοι του ΕΘΙΑΓΕ, του ΕΛΟΓΑΚ, του ΟΕΓΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΟΠΕΓΕΠ, κ. Β. Γκίκας, που παρευρέθηκε στην συνάντηση, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η ερευνητική μονάδα στην Παραλίμνη θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως τέτοια, χωρίς να υφίσταται καμία απομείωση στον αριθμό των εργαζομένων σ’ αυτή, και ότι οι εργαζόμενοι δεν υπόκεινται στο είδος της εφεδρείας που οδηγεί σε απόλυση. Επιπλέον ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι εξετάζεται ο τρόπος ενίσχυσης του ερευνητικού χαρακτήρα του ΕΘΙΑΓΕ εν γένει και ότι με τροπολογία θα δοθεί η δυνατότητα σε ήδη εργαζόμενους στον Οργανισμό που διαθέτουν διδακτορικά να ενταχθούν στον κλάδο των ερευνητών, μέσα από εσωτερική μετακίνηση.
Στην δεύτερη συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΣ και την Διευθύντρια της ΕΑΣ Γιαννιτσών εξετάστηκε το θέμα της μετατροπής της ΕΑΣ Γιαννιτσών σε Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση και το θέμα της κατάθεσης μελέτης βιωσιμότητας του χρέους της προς την ΑΤΕ.

----------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)