Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γυρίσματα ταινίας στην Πέλλα








Στις 25 Φεβρουαρίου πρόκειται να γυριστούν πολλές σκηνές  κινηματογραφικής ταινίας στην Πέλλα ΄Ηδη συντελεστές της ταινίας ήρθαν στο νομό και συζήτησαν πολλές λεπτομέρειες. Γυρίσματα θα γίνουν στην Σκύδρα ,Λουτροχώρι, την Αριδαία , τα Λουτρά  το Βορεινό  το  παλιό Πευκωτό ,  και το Καϊμακτσαλάν ΄.
Πρωταγωνιστούν :
Αλέξανδρος Λογοθέτης (έπαιξε τον ρόλο του γιατρού στο Νησί)
Ηλίας Λογοθέτης
Γιώργος Πυρπασόπουλος(κατάγεται από το Μαυροβούνι)
Θέμις Μπαζάκα (κατάγεται από την Ξιφιανή )
Ευσταθία Τσαπαρέλη
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Πρόκειται να λάβουν μέρος με κάποιους ρόλους ή ως κομπάρσοι και μέλη τοπικών θεατρικών σχημάτων
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης και ο Αλέξανδρος  Λογοθέτης στις αρχές της εβδομάδας ήταν στην Αριδαία . Το βράδυ για αρκετή ώρα ήταν στη   de facto  όπου απόλαυσαν τα κοκτέιλ του Θανάση Δέλιου (πρίγκηπα) και τις αφηγήσεις του μέλους της ΔΗΚΕΔΑ Μπάμπη Κουρτίδη . Παρόντες  ήταν ακόμα  ο Δήμαρχος Λμωπίας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣΟΗΣ ,ο πρόεδρος της Δημοτικής Μονομετοχικής Εταιρίας ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  κ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,  o Αντιδήμαρχος Σκύδρας Μιχάλης Καραγιάννης , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Στράτος Κωτσίδης , ο Γιώργος Καρασαββίδης, ,ενώ ο Συμπαραστάτης του Δημότη Σταύρος Κλεισούρη  έλεγχε να μην παρεκτρέπονται οι ..ατάκες . Φυσικά πρωταγωνιστής στο μπαρ ήταν ο Τέλης Λαμπρίδης.





Η  περίληψη του έργου
Ο Δημήτρης (36), μηχανικός τηλεπικοινωνιών, μόλις έχει κλείσει την δική του επιχείρηση τηλεφωνίας, έχει πουλήσει όλα τα μηχανήματα και είναι αντιμέτωπος με μεγάλο χρέος σε τοκογλύφους.
Ο φίλος του ο Νίκος (36), μηχανικός κι αυτός σε μια ελληνική εταιρία τηλεπικοινωνιών, υποπτεύεται την λειτουργία ενός παράνομου λογισμικού παρακολούθησης κινητών από την εταιρία. Προσλαμβάνει τον Δημήτρη ως consultant να διελευκάνει την υπόθεση.
Ο Δημήτρης ερευνώντας το σκάνδαλο τηλεφωνικής παρακολούθησης, επισκέπτεται συχνά, μαζί με τον Νίκο, το διαμέρισμα όπου έχει στηθεί ο μηχανισμός των τηλεφωνικών υποκλοπών. Προς μεγάλη τους έκπληξη, ανακαλύπτουν εκεί την ύπαρξη μιας παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας –στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας όπου μένουν ανυποψίαστοι πολίτες. Οι συχνές επισκέψεις τους κινούν τις υποψίες του διαχειριστή της πολυκατοικίας, του Αντώνη (50).
Ένα βράδυ, ο Δημήτρης εισβάλλει μεταμφιεσμένος στο διαμέρισμα της Παναγιώτας (52) - ένα από τα ανυποψίαστα θύματα της κεραίας. Τοποθετεί 'κοριό' στο τηλέφωνό της και αρχίζει να παρακολουθεί τις συνομιλίες της. Από αυτές καταλαβαίνει ότι η Παναγιώτα κάνει χημειοθεραπείες.
Ο Δημήτρης εγκαταλείπει την εταιρία και ταυτόχρονα προσπαθεί μάταια να πείσει τον Νίκο να φύγει κι εκείνος για να γλιτώσει τον κίνδυνο.
Ο Δημήτρης αφήνει πίσω του την σύντροφό του Έφη (27) και κάνει ένα ταξίδι επιστροφής στην γενέτηρά του Σκύδρα, για να προσπαθήσει να πουλήσει τα κτήματα του.
Καταλήγει να κρύβεται σ' έναν ξενώνα. Περιπλανιέται στη Σκύδρα, επισκέπτεται κρυφά τη μητέρα του, την Ελένη (60), και συνομιλεί με τον Νίκο στο Skype. Συναντάει επίσης τον παιδικό του φίλο Κώστα (50), ο οποίος τον σύστησε στους τοκογλύφους δανειστές του. Ο Κώστας ζητάει τη βοήθειά του Δημήτρη υποσχόμενος τοπική προστασία. Παραχωρεί στο Δημήτρη ένα σπίτι στο βουνό.
Μια μέρα, η μητέρα του Δημήτρη τού ανακοινώνει τον θάνατο του Νίκου. Βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του και οι συγγενείς του μιλούν για αυτοκτονία. Ο Δημήτρης συνεχίζει να κρύβεται φοβισμένος και καχύποπτος. Εξακολουθεί να ακούει τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της βαριά άρρωστης Παναγιώτας. Τον επισκέπτεται η Έφη και τον πείθει να επιστρέψει στην Αθήνα.
Στην Αθήνα, ο Δημήτρης συναντά μυστικά τον διευθυντή του Νίκου, τον Πέτρο (55), ο οποίος πιστεύει πως πρόκειται γι’ αυτοκτονία. Ο Δημήτρης δεν έχει πειστεί. Από την Μαρίσσα (32), την αρραβωνιαστικιά του νεκρού του συναδέλφου, μαθαίνει ότι είναι στην Αθήνα ένας Άγγλος υψηλόβαθμος τεχνικός της εταιρίας, συνεργάτης του Νίκου. Τον συναντάει, και από τις πληροφορίες που συλλέγει, καταλαβαίνει πως πρόκειται για έγκλημα.
Ο Δημήτρης παραλαμβάνει από την εταιρία την αμοιβή του για τις υπηρεσίες του. Μόνο που είναι πολύ υψηλότερη από την συμφωνημένη και καταλαβαίνει ότι προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Εξοφλεί τους δανειστές του. Τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνει στην Παναγιώτα και της αποκαλύπτει την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας κάτω από το διαμέρισμά της. Ενημερώνει και τον διαχειριστή, τον Αντώνη.
Ο Δημήτρης μαζί με τον Αντώνη, με τη βοήθεια των αρχιτεκτονικών σχεδίων της πολυκατοικίας, καταλήγουν να σπάνε ένα τοίχο από γυψοσανίδα και να εντοπίζουν όλο τον μηχανισμό καταγραφής των υποκλοπών.
Οι δυο τους, μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους, στήνουν παγίδα στους hackers της παράνομης παρακολούθησης και ξηλώνουν την κεραία και τα μηχανήματα παρακολούθησης που είναι κρυμμένα στο διαμέρισμα 23.
Ο Αντώνης θέτει το ασανσέρ εκτός λειτουργίας.
Σε λίγη ώρα, δύο άγνωστοι άντρες εμφανίζονται λαχανιασμένοι στο διαμέρισμα 23 του έβδομου ορόφου.
Οι ένοικοι της πολυκατοικίας τους λιντσάρουν.
Ο Δημήτρης ξαναγυρίζει στην Σκύδρα στα κτήματά του.

5 σχόλια:

  1. ΠΕΤΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!!!!!!!
    Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ28 Ιανουαρίου 2012 στις 3:02 μ.μ.

    ΣΑΜΑΝΤΗ,ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ,ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΣ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΕΠΑΝΗΛΛΗΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουρτιδη σε παραδεχομαι σαμανδη εισαι κουφαλα δεν θα δημοσιεθη αλλά στά αυτά μου εσύ να διμοσιεύης μόνο του παρούτογλου ποτέ δεν δημοσίευσες ότι γράψαμε ομορφάντρα μουυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο ρε σαμάνδη θα έγραφα και άλλα, αλλά πίστευα οτι δεν θα το δημοσιεύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Νο1. ΘΑ΄ΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΠΕΤΡΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΙΜΗΤΕΑ. ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ. ΜΆΛΛΟΝ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΦΕΡΕΦΩΝΩ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ, ΩΣ ΥΠΟΧΕΊΡΙΟ ΤΟΥΣ.
    (Σημ. συμβολή και συμβουλή: όσοι βρίζουν, και ασχημονούν έχεις κάθε δίκιο να τους αφήνεις στο περιθώριο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)