Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Διαδήλωσε το ΠΑΜΕ σε Έδεσσα , Γιαννιτσά & Σκύδρα ενάντια στην «εφαρμογή» του νέου εγκλήματος




       Με δυναμικές πικετοφορίες -  πορείες συνεχίζει το ΠΑΜΕ και στη Πέλλα την προσπάθεια οργάνωσης της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων , των ανέργων , των αγροτών , των επαγγελματιών , των συνταξιούχων ενάντια στη μεθοδευμένη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων .


       Με πανό , σημαίες και συνθήματα στους δρόμους της Έδεσσας , των Γιαννιτσών & της Σκύ-δρας εξέφρασε την αγανάκτηση και την αντίδραση του λαού μας την ώρα που ξεκινούσε στη Βουλή η συζήτηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου . Με τους νόμους αυτούς θα βαθύνει η χρεοκοπία του λαού μας . Χρειάζεται η αγωνιστική απάντηση όλων για να μείνουν τα νέα εφιαλτικά μέτρα στα χαρτιά .

       Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στα  νέα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας – κεφαλαίου και τη νέα δανειακή σύμβαση , που τσακίζουν και οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για να εξασφα-λιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών , όπως : «Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόικα κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση πα-ντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω», «Τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος» και «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», κ.ά. 
       Μοιράστηκαν και στις τρείς πόλεις του Νομού χιλιάδες ανακοινώσεις , όπου τονίζεται ότι :
      «Τα κόμματα της πλουτοκρατίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό με την εξαθλίωση που φέρνει η πολιτική τους, η ΕΕ και το γερασμένο καπιταλιστικό κίνημα που υπηρετούν. Αν οι εργαζόμε-νοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποδεχτούν αυτές τις πρακτικές είναι σαν να υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη.
     Πανηγυρίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του Ευρωμονόδρομου για τα 130 δις , που θα πάνε στο σύνολό τους στις τράπεζες και τους πιστωτές και ούτε ένα ευρώ για μισθούς , μεροκά-ματα , συντάξεις , επιδόματα , υγεία . Καλούν τους εργαζόμενους να ξεχάσουν Συλλογικές Συμβά-σεις Εργασίας , σταθερό ωράριο εργασίας , κύριες & επικουρικές συντάξεις , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , κοινωνικές παροχές , παιδεία  κλπ .
    Ένας είναι ο δρόμος για την εργατική τάξη και το λαό. Η πανεργατική - λαϊκή οργάνωση, η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο επιθετικός αγώνας ως το τέλος για να τους εμποδίσουμε και να τους ανατρέψουμε. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος».
    Η Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ τα λαϊκά στρώματα της Αλμωπίας σε μαζική συμμετοχή στη Πικετοφορία , που οργανώνει στη Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας την ερχόμενη Πέμπτη                 1 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)